Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

In gedachten

Ik ben een groot Facebook fan. Je kunt bijna iedereen erop vinden, kijken hoe het tegenwoordig met ze is, stiekem foto's...

In gedachten

Ik ben een groot Facebook fan. Je kunt bijna iedereen erop vinden, kijken hoe het tegenwoordig met ze is, stiekem foto's van oude vrienden of exen bekijken als ze hun privacy instellingen niet op allerscherpst hebben staan en in gedachten weer oude herinneringen ophalen. Wat precies is wat er gisteren per ongeluk -de hele dag- met me gebeurde.

Heel toevallig (nou ja, ik heb er een Google zoektocht op losgelaten, maar het was bij de eerste keer raak terwijl ik hem in het verleden vaker heb geprobeerd te vinden - zonder succes) vond ik op Facebook een oude vriend van me. We leerden elkaar een aantal jaar geleden kennen (een paar jaar voor ik vriendlief leerde kennen) tijdens het uitgaan. Toen ik hem zag vond ik dat hij op Jeffrey Sebelia leek, waar ik als een blok voor was gevallen toen ik hem op Project Runway zag. Anyways, hij (dus niet Jeffrey maar de echte versie) was Canadees (ja ja), werkte tijdelijk in Nederland en zou maar een paar maanden hier blijven. We klikten, hadden een heerlijke, intense, stormachtige, geweldige, mind blowing relatie die je de adem benam. Drie maanden lang. Het was geweldig. En toen was het voorbij. Hij ging terug naar Spanje waar hij woonde. Hij kwam nog een paar keer op bezoek maar had het maar al te duidelijk gemaakt dat hij niet op een relatie zat te wachten. We hielden contact, onregelmatig en niet al te vaak, maar we wilden toch graag weten dat het goed met de ander ging. Hij kreeg een vriendinnetje (wat? Ik dacht dat je geen relatie wilde!), ik leerde later vriendlief kennen, we belden nog een paar keer (hij ook nog om mij te feliciteren met de geboorte van de jongens.. Dat was zo ongeveer de laatste keer) en dat was het. Het was geweldig maar het is in het verleden.

Maar toen ik zijn foto's gister (ik was alleen thuis, zo'n dag waarop je gedachten niks anders kunnen doen dan afdwalen) opeens op internet zag, kon ik het niet helpen: in gedachten was ik weer in Nederland en gingen we op woensdagavond tot vier uur 's ochtends dansen, naar idiote feesten, vierden we zijn eerste Koninginnedag samen, spijbelden we samen om de hele dag in bed te blijven, gingen we zomaar -zonder planning van tevoren- tijdens de avondspits met de auto naar Rotterdam om daar een hotelletje te vinden en te blijven, gingen we naar het Arrow Classic Rock festival (ik zal hier een foto van op Facebook plaatsen! Ik had toen net allemaal bier over me heen gekregen in de mosh pit dus ik zie er niet al te florissant uit :p Maar wel heel gelukkig..) en hadden daar een geweldige tijd en een geweldige klik. Waar Facebook allemaal wel niet goed voor is..