Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dat wordt knallen II

Ken je die mop? Die mop, van die twee mannen die naar België gingen om vuurwerk te halen (klik)? Nee? Nou, die kwamen m...

Dat wordt knallen II

Ken je die mop?

Die mop, van die twee mannen die naar België gingen om vuurwerk te halen (klik)? Nee? Nou, die kwamen met lege handen thuis.

Ja ja, 00Paul en Rob van der L. uit A (beter bekend als ‘het explosieve duo’ ) zijn zo aardig geweest om mij voor de tweede dag op rij van blogcontent te voorzien. Schreef ik gisteren nog over hun geheime gang naar het buitenland alwaar de volwassen kleuters ‘een transactie’ gingen doen (lees: illegaal vuurwerk gingen halen), schrijf ik vandaag over het schromelijk mislukken van de gevaarlijke missie.

Halverwege de dag kreeg ik een sms’je van geheim agent P. Dat sms’je bestond vooral uit lelijke woorden, gecombineerd met de mededeling dat er nog geen voorraad was. ‘Het winkeltje’ waarvan al jaren bekend was dat er 'mooi' vuurwerk verkrijgbaar wasvanaf één december, had nog niets binnen. Het winkeliertje begreep het zelf ook niet.

Aldus besloot het duo door te ‘knallen’ richting Antwerpen, ergens zou toch verdorie wel iets te halen zijn? Dat bleek niet het geval. Tegen de tijd dat ze me sms’ten dat ze in de file (“ook dat nog”) ergens bij Gorichem stonden,hadden ze heel België doorkruist en zagen ze sterretjes. Spreekwoordelijk dan he? Nog geen voetzoekertje hadden ze kunnen scoren. Laat staan een Gillende Keukenmeid. Gedesillusioneerd kropen de mannen naar huis.

“Goh,” zei mijn broer toen ik hem het verhaal vertelde. “Jammer dat hij niet wat eerder is gegaan dan.”“Eerder?” reageerde ik verbaasd. “Denk je dat er eerder wel vuurwerk was dan?”“Nee," zei broer, "maar dan had ik er wél een leuk Sinterklaasgedicht over kunnen schrijven.”

Afijn, tot zover de missie. Mocht er een vervolg komen dan leest u het hier! Esthers blog, voor al uw spanning en sensatie. En voor de bloopers.