Knutselkinderen

Ze doen er niet aan, op de school van mijn kinderen. Geen knutsels voor moederdag of vaderdag dus. Want zo kwetsen we d...

Lees ook

Ze doen er niet aan, op de school van mijn kinderen. Geen knutsels voor moederdag of vaderdag dus.

Want zo kwetsen we de kindjes van alleenstaande ouders niet op de dag van die missende ouder. redeneert de school. Of hoeven de kindjes geen dubbele knutsels te maken als er sprake is van een biologische vader waarvan hun moeder is gescheiden en een stiefvader waarmee hun moeder weer opnieuw gelukkig is geworden of wanneer hun ouders twee moeders of twee vaders zijn en de andere sekse volledig uit beeld is.

Gelukkig knutselen mijn kinderen ook wel uit zichzelf en kreeg ik dus vanochtend deze brunch op bed.

Het evenbeeld van mijn knutsellunch stond beneden op de eettafel klaar.

Als cadeautje mag ik komende week de nieuwste cd van Sade kopen. Leuk leuk leuk!

Aan het eind van de dag gingen we borrelen bij mijn moeder. Terwijl ik daar eten voor ons allemaal kookte knutselden de kinderen verder. Jongste knipte en plakte een huis met tuin en schommel van papier en plakband. Heerlijk om te zien hoe creatief hij is en hoe hij zelf alles verzint en voor elkaar krijgt. Ook thuis ligt er al weken lang een plastic tafelkeed over de eettafel en is de tafel bezaaid met papier, stiften, stokjes, bolletjes wol en lijmpotjes. En als ze binnen zijn uitgeknutseld helpen ze Lief mee met het hout voor de boomhut zagen, of maken ze met de buurkinderen vogelvoederplankjes en huizen van takken voor de poezen. Voorlopig redden we het hier in huis nog zonder spelcomputer, WII en DS’en. De komende dagen gaan we eens kijken of we het ook zonder electriciteit kunnen volhouden. Dat wordt even afkicken. Vooral voor de moeder van mijn knutselkinderen….

Laatste nieuws

Zie ook