Margje maakt een lijstje

Wat ik graag zou willen: - dat je onbeperkt chocolade en chips en patat kan eten zonder dat het ongezond is of er dik va...

Wat ik graag zou willen:

– dat je onbeperkt chocolade en chips en patat kan eten zonder dat het ongezond is of er dik van wordt.

– dat ik volgende week gebeld wordt door de redactie van Vrouwonline dat ze een leuk nieuw plan hebben bedacht voor mij: of ik niet vanaf nu wekelijks een recensie wil schrijven over theaterstukken, films, welness centra, boeken, verzorgingsproducten of vliegvakanties en dat ik natuurlijk dan al die dingen gratis en voor niets krijg of mag ervaren.

– dat er toevallig een theaterproducent op straat loopt als ik op mijn fiets zit te zingen die mijn talent herkent en me dan meteen een rol aanbiedt in een supergave muzikale cabaret musicalachtige dramatisch toneelstuk (tja, ik kan even niet kiezen hier 🙂 ).

– dat ik ’s nachts een droom heb waarin ik de oplossing droom voor een kuur tegen Alzheimer, alle kankersoorten, AIDS en depressiviteit.

– dat je een knop op je lijf had zitten die je gewoon om kan draaien als je geen kinderen wilt (of juist weer wel) en dat PMS en menstruatiekrampen dan tot het verleden behoren (dat het zo’n verhaal wordt van “Vroeger hè, toen moesten vrouwen nog pijn lijden bij de voortplanting” en dat dan iedereen boven hun geschiedenisboekjes meewarig hun hoofd schudt over zoveel onnozelheid).

– dat je als avondmens gewoon zonder problemen in je eigen ritme zou kunnen leven, zonder dat scholen om half negen beginnen en winkels om tien uur ’s avonds sluiten (om nog maar niet te spreken over alle rare sex-tv na een uur of één ’s nachts, als de herhalingen van Pauw en Witteman en De wereld draait door zijn afgelopen en je doorzapt naar de commerciële zenders en daar dan alleen maar hijgende vrouwen tegenkomt)

– dat ik boeken zou kunnen schrijven voor een inkomen. De staatsloterij winnen mag ook. Dan graag dat ik boeken zou kunnen schrijven. Punt.

– dat ik kaartjes had voor het concert van Adele.

– dat ik kon zien hoeveel mensen eigenlijk mijn blog lezen.

– dat ik morgen wakker werd met lang stijl haar om te kunnen ervaren of ik dat nou eigenlijk niet leuker vind dan de krullen die ik nu al jaren heb.

En oh ja, wereldvrede natuurlijk!

Laatste nieuws