Asperge anders

Ideetjes om asperges eens anders klaar te maken, daar vroeg Joanne vrijdag al naar - excuses voor m'n late reactie! Een...

Lees ook

Ideetjes om asperges eens anders klaar te maken, daar vroeg Joanne vrijdag al naar – excuses voor m’n late reactie! Een paar maanden geleden ontwikkelde ik voor Veiling ZON in Venlo, waar nu dagelijks heel wat asperges richting consument gaan, aspergerecepten. De recepten vind je op de aspergesite van de veiling: www.zon-asperges.nl.

Aspergechutney, die wil ik je ook niet onthouden. Zeker voor de paasdagen is het een lekkernij op toast met fricandeau of beenham en een paar blaadjes rucola, bij (geiten)kaas en in een salade met paté of gerookte kipfilet. Maken kun je de aspergechutney nu al, bewaar ‘m in een mooie pot op een koele, donkere plek of in de koelkast.

Aspergechutney

500 gram witte asperges
1 sjalot, fijngesneden
100 ml witte wijnazijn
130 gram witte basterdsuiker
2 el rozijnen
1 tl kerriepoeder

Schil de asperges, snijd het houtachtige uiteinde van de asperge en snijd ze in stukjes van 1/2 cm. Doe de asperges met de sjalot, suiker, rozijnen en kerriepoeder in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de chutney in 30-40 minuten tot jamdikte inkoken. Schep de warme chutney in een schone (weck)pot, sluit de pot en laat omgekeerd 15 minuten afkoelen. Keer de pot weer en laat verder afkoelen. Bewaar de chutney op een koele, donkere plek.

Laatste nieuws

Zie ook