Er zijn tegenwoordig niet zoveel culi-bloggers meer op VOL te bekennen (nee, ik ben je niet vergeten hoor Janneke!! ;)) En omdat we toch allemaal 'moeten' eten, ik steeds meer kook en altijd op zoek ben naar lekkere recepten en vooral lekkere recepten van lekkere dingen, hier een receptje voor jullie die ik online ben tegen gekomen. Natuurlijk moest ik hem eerst even uitproberen, ik kan jullie toch niet zomaar wat aanraden?? ;) De conclusie: simpel en lekker!!!
Ik bak tegenwoordig heel vaak veganistisch, niet omdat ik dat ben of vriendlief dat is, maar omdat we op een of andere manier nooit eieren in huis hebben als ik ze nodig heb. En ik moet zeggen dat ik ze in geen van de recepten mis! Ik vind dat als je citroen in een cake gebruikt, je wel echt de citroen moet proeven; het echt aanwezig moet zijn en je niet naar de smaak hoeft te zoeken. Deze citroen cake heeft een heerlijke, sterke citroensmaak. Een echte winnaar dus!
Ik gebruik altijd de Amerikaanse maten overigens, maar ik zal het even 'vertalen' zodat ik ze ook in de gangbare Nederlandse maten neer kan zetten..
Citroen Cake
Ingrediënten- 2 citroenen- 2 eetlepels citroenrasp- 1 1/2 cup (180 gram) bloem- 1 cup (120 gram) suiker- 1 theelepel bakpoeder- 5 eetlepels olie (ik heb olijfolie gebruikt)- 1 theelepel azijn (ik heb rode wijnazijn gebruikt)- 1 theelepel vanille extract- 3/4 cup (175 ml) water
Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom. Pers de citroenen (eerst raspen als je dit nog niet gedaan hebt voor de eetlepels citroenrasp) zodat je drie eetlepels sap krijgt. Meng de rasp met de sap en het water in een aparte kom. Voeg hier de olie, vanille en azijn aan toe. Goed mengen.
Voeg de natte ingrediënten aan de bloem toe en meng het goed. Het kan wat gaan schuimen, maar blijf mixen (gewoon met de hand hoor!) tot alles goed gemengd is.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bak het ongeveer 25 minuten op 175 graden.
Geloof me, dit is echt een superlekkere cake!! Mijnes viel overigens wat lichter uit dan die op de foto. Enjoy! :)