Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heerlijk hoor, herfst!

Weet je het nog? Ooit begon Pickwick met vier seizoenstheeën, die heel simpel Lentethee, Zomerthee, Herfstthee, en Winte...

Heerlijk hoor, herfst!

Weet je het nog? Ooit begon Pickwick met vier seizoenstheeën, die heel simpel Lentethee, Zomerthee, Herfstthee, en Winterthee heetten. Ik vond het, met uitzondering van de lentevariant, geweldige theeën, en kon vaak niet wachten op de overgang van de seizoenen, omdat er dan weer een andere variant beschikbaar kwam. Niks fijner dan winterthee drinken als je vanuit de kou naar binnen kwam. Of zomerthee, als het heel warm was. Die geur van rozenbottels, ik haal 'm nog zo voor me.

Natuurlijk heb ik ook wel eens geprobeerd om een heleboel doosjes tegelijk te kopen, zodat ik feitelijk ook in de zomer winterthee kon drinken of andersom. Maar dat gebeurde uiteindelijk nooit, want juist het wachten op de thee is voor mij een deel van de charme. Het voelt toch minder speciaal als je zelf kunt kiezen wanneer je wat drinkt. Je kunt tenslotte al zoveel zelf bepalen; dan is het wel eens leuk om dat niet te kunnen doen. En daarbij: de smaken klopten ook echt bij de seizoenen.

Wat mij betreft had er dus niets hoeven te veranderen aan het seizoenstheeconcept. Wat goed is, moet je gewoon zo laten. Maar daar dacht Pickwick blijkbaar anders over. De verpakkingen van de theeën werden op gegeven moment gemoderniseerd, en er kwamen nieuwe namen. Herfststorm, wintergloed, zomerlust en, eh.. nou ja, die laatste vond ik dus niet zo lekker. Wat veel erger was, was dat de zomerlustvariant een paar jaar terug gewoon niet meer verscheen toen het tijd was. Hij bleek minder populair dan de andere drie (hoe is het mogelijk?) en is dit jaar vervangen door de zogenaamde Sunny Season Lemon pie variant, die wat mij betreft echt niet meer dan een seizoen gaat halen (ook al staat er 'spring and summer' op de doos). Bah! Alsof je net die ene hap citroenkwarktaart teveel hebt gegeten, en dat al bij de eerste slok.

Sinds die nieuwe thee vreesde ik een beetje voor mijn herfst- en wintervarianten. Maar die angst is vooralsnog gelukkig ongegrond. Want kijk eens wat ik bij de AH vond:

En je kunt 'm nog hamsteren ook!