Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Moodboard

Een paar blogjes zijn onderweg hoor, maar ondertussen vast deze foto van iets wat ik laatst weer tegenkwam toen er nog...

Moodboard

Een paar blogjes zijn onderweg hoor, maar ondertussen vast deze foto van iets wat ik laatst weer tegenkwam toen er nog wat vergeten spullen op mijn stoep gezet werden. Een moodboard. Ik maakte het 6 of 10 jaar geleden. Gewoon door allerlei foto’s en teksten uit bladen te knippen en dat in een soort collage te ordenen.

Een moodboard was toen eigenlijk hartstikke hip. Door te spelen met beeld en eventueel tekst kon je zo echt wat moois maken. Eigenlijk iets tussen de huidige collagemaakmogelijkheden en Pinterest in zullen we maar zeggen. Pinterest oude stijl.

Maar hoezo nou 6 óf 10 jaar geleden? Nou, omdat ik 6 jaar geleden een paar dagen aan een soort leefstijltraining ergens ver weg in het oosten des lands deelnam en we volgens mij ook zoiets gemaakt hebben (en ik toen na een miskraam heel graag een baby’tje wilde). Maar het kan ook van nog langer geleden zijn. Omdat ik 10 jaar geleden al bezig was met het opzetten van mijn eigen tekstbureau (waarvoor ik inmiddels al bijna even zo lang betaal voor een domeinnaam met dé naam die ik toen bedacht had), maar wat (nog steeds niet) van de grond gekomen is.

Goed. Hoe dan ook. Wat ik toen mooi vond, waar ik van droomde, wat me inspireerde, waar ik blij van werd, of rustig juist, dat gaat eigenlijk nog steeds op. Natuurlijk zou er ook wel wat actie bij kunnen, wat warmte en wat gezelligheid, maar ik vind het nog steeds een mooie collage.

Heb jij wel eens een moodboard gemaakt?