Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kerstkaarten

De eerste kerstkaarten kwamen deze week binnen. Het zijn er nog niet zoveel hoor. Drie om precies te zijn. Van de buren...

Kerstkaarten

De eerste kerstkaarten kwamen deze week binnen.Het zijn er nog niet zoveel hoor.Drie om precies te zijn.Van de buren van drie huizen verderop, mijn oom en tante uit Nieuwerkerk en van de moeder van een vriendin (die ook mijn schoonzus is, die vriendin, niet haar moeder).

Ik houd van post. Ik houd van leuke post.Want rekeningen zijn ook post en die vind ik niet leuk.Reclamepost vind ik ook niet fijn.Maar kaarten dus wel.En in december en begin januari krijg ik daarvan best veel.Dus; Jeuj voor december en begin januari!

Het allerleukste vind ik kerstkaarten waaraan ik kan zien dat die echt naar míj zijn gestuurd.Dus niet met een adressticker op de envelop in combinatie met alleen de naam van de afzender op de kaart geschreven (dat riekt te veel naar massaproductie en lopende lijn kerstkaarten), maar met een 'Hallo Margje' als aanhef, of een handgeschreven zin waardoor ik weet dat de afzender even aan mij dacht toen hij of zij de kaart schreef.Zo schrijf ik mijn kaarten ook. Even positieve energie besteden aan die ander.

Soms overdrijf ik daarin ook wel een beetje hoor. Dan zoek ik zelfs een bij de persoon of kaart passende postzegel uit mijn voorraadje zegels. Ik durf te wedden dat de geadresseerde dat in 99,9% van de gevallen totaal niet doorheeft. Ik weet het, ik sla dus soms een beetje door in dat soort dingen. Ik verwacht ook echt niet dat anderen dat ook allemaal voor mij doen.

Maar ik vind het dus gewoon leuk. Kaarten sturen. En kaarten krijgen.Die reclameslogan Kleine moeite, groot plezier gaat wat mij betreft helemaal op.Ik strooi mijn stoepje met strooizout zodat de postbode veilig naar mijn brievenbus kan lopen.Omdat ik vrolijk word van het geluid van mijn klepperende brievenbus.

Nu nog even de tijd vinden om alle kerstkaarten die ik zelf wil versturen te schrijven.Want dat is nog een hele klus.Waarom heb ik dan ook zo'n hekel aan geprinte etiketten?! ;-)