Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

PipFoods Pizza

Ik kan geen eten meer zien! Helemaal omdat ons eetfestijn op de 24ste begint en eindigt op de 27ste met allemaal verjaa...

PipFoods Pizza

Ik kan geen eten meer zien!

Helemaal omdat ons eetfestijn op de 24ste begint en eindigt op de 27ste met allemaal verjaardagen. Wil trouwens ook even niet sjouwen met overvolle boodschappentassen. Of met gestreste mensen in de rij bij de kassa staan wachten. En al helemaal geen ingewikkelde recepten maken. Weet ook wel dat dit maar 3 dagen duurt. Want voordat ik het besef, draait mijn keuken weer overuren voor Oud en Nieuw. Dus voor nu moeten we het even doen met mijn voorraadkast en een beetje creativiteit. Zo'n bui heb ik trouwens ook altijd na Oud en Nieuw. Duurt niet lang, maar toch. Bewaar dan ook altijd restjes in de vriezer. Pasta, rijst, gegrilde kip of vis, geroosterde groenten, allemaal heerlijk om bv. een salade mee te maken. Bladerdeeg heb ik ook altijd op voorraad. Ideaal! Met ei, restjes groenten, ham en kaas een lekkere hartige taart of met fruit en suiker iets voor bij de koffie of voor toe. Of die lekkere voorraad die ik altijd meesjouw van vakantie, aangevuld met kruidenplantjes uit mijn keuken, zorgen vaak voor verrassingen op ons bord. Ga morgen voor een paar dagen naar Duitsland, waar ik zeker weer wat dingen zal inslaan.

Vandaag hebben we nog eieren, melk en kaas in huis. En liggen er een paar tomaten in de groetenla. Wat ik deze keer ook tegenkom, is een pak diepvries bladspinazie. Gebruik liever verse bladspinazie, maar als je uit voorraad kookt, ben je met alles blij. Trouwens alleen vanwege de smaak, want diepvries groeten bevatten net zoveel vitamines als verse. Oké, wat gaat dit worden? Gewoon een omelet, vind ik nu een beetje saai. Dus toverde ik dit gerecht uit mijn oven.

Wat koken jullie tussen Kerst en Oud en Nieuw?

Pizza van ei, tomaat en spinazie

Ingrediënten (4 pers): 3 tomaten 8 eieren 100 ml melk 500 gr diepvries bladspinazie geraspte kaas zout en vers gemalen peper olijfolie

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de tomaten in plakken en verwijder het harde stukje bij het steeltje. Leg de tomaten op een bakplaat. Bestrooi ze met zout en peper en schenk er een scheutje olijfolie over. Rooster ze circa 30 min.

Breek intussen de eieren in een kom en klop ze met een garde los. Klop er melk, zout en peper door. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en doe het eimengsel in de pan. Bak vervolgens de omelet op matig vuur. Keer de omelet om en bak hem nog even aan de andere kant. Verwarm de diepvriesspinazie in de magnetron. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat de omelet voorzichtig glijden op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg de eierpizza met de geroosterde tomaten, spinazie en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de kaas nog gedurende 3 min knapperig bruin worden onder de grill. Lekker met stokbrood, als dat op voorraad is.