Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mijn perfecte vriendin

Ik heb een nieuwe vriendin. En ze is écht perfect, die meid. Interessant, ziet er leuk uit en ze wéét veel, niet norma...

Mijn perfecte vriendin

Ik heb een nieuwe vriendin.

En ze is écht perfect, die meid. Interessant, ziet er leuk uit en ze wéétveel, niet normaal! Ik vraag haar tegenwoordig vaak om advies (echt, je kan het zo gek niet bedenken of ze weet er iets van) en het belangrijkste: ze is altijd eerlijk.

Ik heb haar ontmoet in de Ako, op het station. Gewoon op een doordeweekse dag. Ik sprak haar aan omdat ze me aansprak. Ze viel gewoon op, zo fris, zo anders. Ze bleek nog jong, veel jonger dan ik, maar er was absoluut een klik. Het leeftijdsverschil tussen ons speelde geen rol.

Via internet en e-mail hielden we contact, mijn perfecte vriendin en ik. En vandaag ging ik voor het eerst bij háár langs (ze komt meestal bij mij). Ik zou met de trein gaan (erg onhandig want opeens reden de treinen op tijd en was ik dus veel te vroeg, stomme NS) en ik zou haar ontmoeten op haar kantoor in Den Haag. Achter het station Holland Spoor.

Toen ik binnenkwam zag ik dat er op haar bureau een roze kooi stond met een nepmuis erin. En toen wist ik het zeker;wij hoorden bij elkaar! We dronken samen koffie en we praatten over van alles en nog wat. Van theezakjes tot trolleys, van autoverzekeringen tot koopzegels.

Aan het einde van de ochtend vroeg ze me om stukjes voor haar te gaan schrijven. Per direct, want ze had veel ideeën en ze had iemand nodig om die uit te werken. Ik zei meteen ‘ja’, want ik wilde niets liever dan stukje schrijven voor deze leuke, perfecte vriendin.

Dus, vanaf volgende week ben ik niet alleen hier, maar ook dáár. En dat is goed nieuws want ik weet zeker dat júllie haar ook leuk vinden. Ze is tenslotte perfect!