Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kees 'Mol' hoopt op eigen programma

AMSTERDAM - Kees Tol hoopt dat zijn deelname aan Wie is de mol deuren gaat openen. "Ik zal er niet over liegen: het zou...

Kees 'Mol' hoopt op eigen programma

AMSTERDAM - Kees Tol hoopt dat zijn deelname aan Wie is de mol deuren gaat openen. "Ik zal er niet over liegen: het zou enorm gaaf zijn als ik een eigen tv-programma zou kunnen krijgen", zegt de Volendammer, die tijdens de finale van het spel donderdagavond de mol bleek te zijn, tegen het AD.

Een rol in een serie als Penoza of Gooische Vrouwen lijkt hem ook wel wat. "Ik heb veel acteerlessen gehad, dat weten niet veel mensen", zegt Tol, een producent die eerder vooral bekend was al vriend van bekendere Volendammers als Jan Smit en Nick & Simon.

Hoewel het niet veel scheelde, heeft Kees 'Mol' het programma niet kunnen winnen van finaliste Paulien Cornelisse, die met de geldprijs van ruim 17.000 euro naar huis mocht. Tol heeft de ontknoping van het programma met plezier een half jaar lang voor zich kunnen houden. Zelfs zijn ouders en broer wisten niet dat hij de mol was. "Ik vond het heerlijk om de boel even lekker te kunnen besodemieteren", geeft hij toe tegenover De Telegraaf. "Dit is zonder twijfel het aller-, allerleukste wat ik ooit op werkgebied heb gedaan."

Presentator Art Rooijakkers had meer moeite om zijn mond te houden. "Ik bijt al maanden mijn tong eraf om niets te verraden", zegt hij tegen De Telegraaf.

Ook voor de overige deelnemers was het zoals altijd lastig om te ontdekken wie de mol was. Daniël Boissevain, die het spel voor de finale moest verlaten, dacht dat winnares Paulien de saboteur was. "Maar het is een vreemd spelletje", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik twijfelde voortdurend wie ik kon vertrouwen en wie niet."