doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Coach ondersteunt deelnemers Boer Zoekt Vrouw

De boeren in de tv-hit Boer Zoekt Vrouw komen heerlijk naturel over. Toch is het soms nodig om ze intensief te begeleide...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fcb5abd218b img{#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fcb5abd218b img{#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fcb5abd218b img{#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fcb5abd218b img{#fig-60fcb5abd218b img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Coach ondersteunt deelnemers Boer Zoekt Vrouw

De boeren in de tv-hit Boer Zoekt Vrouw komen heerlijk naturel over. Toch is het soms nodig om ze intensief te begeleiden, weet coach Rémi van der Elzen. Het kan namelijk knap lastig zijn als je levens bijvoorbeeld niet meer synchroon lopen.De boeren in de tv-hit Boer Zoekt Vrouw komen heerlijk naturel over. Toch is het soms nodig om ze intensief te begeleiden, weet coach Rémi van der Elzen. Het kan namelijk knap lastig zijn als je levens bijvoorbeeld niet meer synchroon lopen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Dit seizoen worden boeren in het buitenland gevolgd. Afgelopen zondag stelde Yvon Jaspers de vier nieuwe boeren en één boerin alvast voor aan het publiek. Jan, Johan, Wim, Jos en Aletta zullen vanaf 8 december miljoenen huishoudens aan de buis gekluisterd houden. Naar de eerste aflevering keken ruim 3,1 miljoen mensen, maar Boer Zoekt Vrouw heeft de vorige seizoenen al meerdere keren ruim 5 miljoen kijkers getrokken. Het team waar Van der Elzen deel van uitmaakt weet als geen ander dat het leven van de boeren door die plotselinge aandacht op zijn kop komt te staan. Al jaren helpen zij de deelnemers een handje, zodat ze goed met de schijnwerpers om kunnen gaan.

BegeleidingVolgens de coach is het zeker niet makkelijk als half Nederland opeens op de hoogte is van de veranderingen in je leven op romantisch vlak. Daar komt nog eens bij dat het televisieleven en het echte leven van de boeren niet gelijk lopen. Dat kan moeilijk zijn als mensen de hele dag door alles van je willen weten. “Je kunt er niet over praten, want dan wordt duidelijk hoe het verhaal zich heeft ontwikkeld, maar heel Nederland spreekt jou nog steeds aan op de keuze die je nog moet gaan maken maar die je in werkelijkheid al gemaakt hebt”, zegt Van der Elzen tegen BuzzE. “De KRO heeft ervoor gekozen om daar heel zorgvuldig coaching en begeleiding op te zetten.”

PrivacyDe afgestudeerd filosofe ziet meedoen aan Boer Zoekt Vrouw als een enorm bijzondere ervaring, als iets dat de boeren en hun geliefden waarschijnlijk nooit meer mee zullen maken. Van der Elzen en haar collega’s voorzien hen onder meer van tips waar ze in het dagelijks leven iets mee kunnen. Op individuele gevallen wil ze niet ingaan, want net als de KRO hecht Van der Elzen grote waarde aan de privacy van de deelnemers. Ze kan wel wat algemene voorbeelden geven van situaties die oud-deelnemers als boer Aad en boerin Henrieke ongetwijfeld zullen herkennen. “Wat moet je doen als iedereen je opeens aanspreekt in de supermarkt? En vraagt wat je in je karretje hebt?”

Van der Elzen vindt dat andere programma’s op dat gebied een voorbeeld aan Boer Zoekt Vrouw kunnen nemen. “Vaak worden die shows waarin mensen zich toch kwetsbaar opstellen maar gewoon gemaakt en dat is het dan. Bedankt, en dag. Er is helemaal geen begeleiding of nazorg.” Met de sterren van het platteland wordt gelukkig een stuk zorgvuldiger omgesprongen.

Bron: BuzzE

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');