Het grote internet mysterie: Welke kleur is deze jurk?

Mocht je het nog niet hebben meegekregen, internet wordt gek om de kleur van een jurk. Ja, echt. Een vrouw stelde, nadat...

Lees ook

Mocht je het nog niet hebben meegekregen, internet wordt gek om de kleur van een jurk. Ja, echt. Een vrouw stelde, nadat zij en haar vrienden iets anders zagen, de onschuldige vraag op Tumblr: welke kleur heeft deze jurk? Internet barstte los en er ontstond een bizarre discussie, waarin zelfs de celebs zich mengen.

“Mensen help me alsjeblieft – is deze jurk wit en goud of blauw en zwart? Mijn vrienden en ik raken het maar niet eens…”, schreef een Tumblr gebruiker. Dankzij de wetenschap, magie, of hoe je het ook wilt noemen, is er een verhitte discussie ontstaan over de échte kleur van deze jurk. Het grootste gedeelte van de mensen lijkt te denken dat de jurk blauw met zwart is. Toch is er ook een clubje dat meent een goud met witte jurk te zien.

Hollywood teams

Ook Hollywood mengt zich in de discussie. Julianne Moore, Sarah Hyland en Anna Kendrick zitten in team goud/wit, terwijl Taylor Swift, Justin Bieber, Demi Lovato en James Franco toch echt blauw en zwart zien. Ook Kim Kardashian en Kanye West worden het maar niet eens. “Welke kleur is de jurk? Ik zie wit en goud, Kanye ziet zwart en blauw. Wie is er kleurenblind?”, schreef Kim op Twitter.

Hoe zit ’t nou?

Volgens BuzzFeedzou het aan de belichting en kwaliteit van de foto kunnen liggen. “Mensen die blauw en zwart zien, zien de foto zoals die is. Mensen die goud en wit zien, compenseren voor de belichting en esthetiek van de foto”, laat een bron via BuzzFeed weten. “Het heeft allemaal te maken met de context van het plaatje. Alles reflecteert, en in die reflectie zitten verschillende kleuren. Je hersens bepalen welke kleuren je onderscheidt als de ‘echte’ kleur van het object.”

Hoe dan ook, de jurk heeft het internet gebroken. Sorry, Kim Kardashian.

Dit is DE jurk, die in eerste instantie werd geplaatst.

Laatste nieuws

Zie ook