Grazia en Fontys starten cursus beautyjournalistiek

Beauty lovers, opgelet! Van je hobby je beroep maken? Op 10 september 2015 start Grazia in samenwerking met Fontys Hoges...

Beauty lovers, opgelet! Van je hobby je beroep maken? Op 10 september 2015 start Grazia in samenwerking met Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg een cursus beautyjournalistiek. Tijdens in totaal acht bijeenkomsten krijgen de cursisten onder andere theorielessen, schrijfopdrachten en een bezoek aan een perspresentatie. Alles in deze cursus staat in het teken van beauty en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee naar het hart van de beautywereld.

Wat ga je doen?

In acht bijeenkomsten worden de belangrijkste thema’s van de beautyjournalistiek behandeld, waaronder de  onderwerpen beautyjournalistiek door de jaren heen, de nauwe relatie tussen beauty en digitale media, en de opmars van de beautyblogger. Hoe word je dat eigenlijk? En vooral: hoe onderscheid je je?

Natuurlijk moet er ook geschreven worden tijdens de cursus daarom wordt iedere bijeenkomst afgesloten met een passende schrijfopdracht die de cursisten thuis kunnen uitvoeren. Daarnaast brengen de cursisten en docenten een bezoek aan een perspresentatie, waaraan eveneens een opdracht aan is verbonden. Op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerde journalist. Maar, beautyjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor beeld en sta je uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van online media.

Docenten

Je krijgt onder andere les van Xelly Cabau van Kasbergen (visagist van o.a. Yolanthe, Danie Bles en Sylvie Meis. Ook verzorgt zij de make-up voor shoots van tijdschriften als Beau Monde en Grazia en heeft ze een tweewekelijks item bij life4you), Mascha Feoktistova (van de populaire blog Beautygloss), Grazia’s hoofdredactrice Mies de Vries en Stephanie Brandes: chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Benieuwd naar de rest van de docenten? Klik HIER.

Voor wie?

Voor (beginnende) journalisten, bloggers en iedereen die geïnteresseerd is in beautyjournalistiek. Kortom: iedereen die dol is op beauty en er altijd van gedroomd heeft om hierover te (gaan) schrijven, kan zich aanmelden. Maar ook zij die hun eerste schreden op dit pad al hebben gezet en dit werk professioneler willen gaan aanpakken. Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.

Alle deelnemers krijgen na voltooiing van de cursus een certificaat uitgereikt. De cursus vindt plaats in het auditorium van het hoofdgebouw van Sanoma in Hoofddorp en kost €750. Lijkt deze cursus je wel wat? Klik HIER voor meer informatie en om je in te schrijven.

Laatste nieuws