10 Dingen die in de film Grease die jou nooit zijn opgevallen

Grease, wie heeft ‘m niet gezien? En hoewel je het niet zou denken, is de film alweer meer dan 35 jaar oud. Toch kijken...

Lees ook

Grease, wie heeft ‘m niet gezien? En hoewel je het niet zou denken, is de film alweer meer dan 35 jaar oud. Toch kijken we de feel good movie regelmatig nog terug en zingen we stiekem ook nog eens keihard mee. Maar al heb je de film 100 keer gezien, sommige dingen vallen gewoon niet op. Buzzfeed verzamelde 10 details die jij vast hebt gemist, maar toch echt aanwezig waren! Kijk mee.

1. Assepoester lijkt een grote inspiratiebron te zijn geweest voor de openingsscène. Net als de in de populaire Disney film wordt Sandy aangekleed door de dieren uit het bos, draagt ze een blauwe jurk en veegt ze de vloeren.

2. Op Frenchy’s naamplaatje van beautyschool staat niet haar eigen naam, maar ‘La Coiffure’, wat ‘haarstijl’ betekent. 

3. Als Danny het liedje Sandy zingt, zit hij op een schommel, welke voor het scherm van de drive-in bioscoop staat. Niemand die vraagt of hij ergens anders wil gaan huilen, zodat ze de film kunnen zien?

4. Tijdens de eindscene zingen ze met zijn alle het We Go Together lied. Maarre, de mond van Danny loopt niet gelijk met de tekst. Oeps!

5. In de kamer van Rizzo houdt Sandy de fles wijn vast. Vervolgens komt haar vriendin Jan in beeld en heeft zij de fles ook vast. Dan gaat de camera weer terug naar Sandy en heeft zij de fles weer. En dat allemaal terwijl er maar één fles wijn is!

6. Er zijn twee extra details op de achtergrond van deze scene. Twee mensen lopen namelijk met een boek op hun hoofd. 

7. De voorkant van de school in Grease is hetzelfde als de locatie waar Britney Spears’ videoclip ‘Baby One More Time‘ werd opgenomen. 

 

8. Doddy heeft een geel waterpistool bij zich, zonder duidelijke reden. 

9. In deze scène dragen Rizzo and Marty dezelfde zwarte riem.

 

10. Er hangt een kleurplaat die nog niet af is, maar wél is ingelijst in Frenchy’s kamer.

Zie ook: Zo ziet de Grease cast er nu uit

Lees ook: 10x Dingen die je nooit zijn opgevallen in de film Mean Girls

Bron & Beeld: Buzzfeed

Laatste nieuws

Zie ook