Het geheim van mensen die in de ochtend sporten

We willen wel, maar het lukt ons vaak niet. "Het was nog zo donker en koud dus ik ben maar blijven liggen." Dat excuus g...

Lees ook

We willen wel, maar het lukt ons vaak niet. “Het was nog zo donker en koud dus ik ben maar blijven liggen.” Dat excuus geldt nu niet meer. De zon is al om half 7 ’s ochtends op en koud… Tja, dan doen we maar een extra trui aan. Hier een aantal tips van Cosmopolitan US om ons in echte ‘ochtendsporters’ om te toveren.

1. Bereid je in de avond al voor

Leg je kleding klaar, pak je sporttas in en bereid alvast zoveel mogelijk je (gezonde) ontbijt voor. Hierdoor kan je zo lang mogelijk blijven liggen en heb je ’s ochtends geen gedoe. Want eerlijk is eerlijk, we vinden het gedoe.

2. Één wekker is niet genoeg

Zet je wekker. Stel er eventueel een motiverende tekst bij in die in je scherm verschijnt als je wekker afgaat. Zo druk je het minder snel weg, máár zet voor de zekerheid meerdere wekkers. Zo kunnen we in ieder geval het excuus dat de wekker niet afging niet meer gebruiken.

3. Drinken als je wakker wordt

Het eerste wat de echte early birds doen is water drinken. Je moet jezelf goed hydrateren voor het sporten na uren zonder water. Daarnaast ben je na een koud glas water meteen wakker. Je zou er eventueel ook wat citroen aan toe kunnen voegen. Citroen reinigt je lichaam en geeft dus een soort detox-effect.

4. Eet iets kleins

Eet voor het sporten iets kleins zoals een appel of een banaan. De suiker van het fruit wordt dan omgezet in energie en geeft een goede boost zonder dat je een té volle buik hebt tijdens het sporten.

5. Maak een energieke play-list aan

Naar muziek moeten zoeken tijdens het sporten is echt niet handig. Zorg ’s ochtends voor een play-list met energieke muziek die je net dat extra zetje geven.

Lees ook: 7x Redenen waarom je geen gewicht verliest

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook