Steph over… Natural Beauties

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Er zijn van die types die niet knapper worden van een beetje make-up. Rode lipstick? Hmm.. doe maar niet. Smokey eyes? Oei, twintig jaar erbij. Nee, dit soort types zijn juist bloedmooi zónder alle poespas. Met hun gave huidjes, mooi gedefinieerde wenkbrauwen, donkere wimpers en bloedrode lippen – gewoon, van moedertje natuur.

En dan heb ik het niet over modellen, hè. Die hebben sowieso een buitenaards DNA en mogen niet mee doen met ons. Nee, ik heb het over de Gewone Mensch, zoals mijn collegaatjes Mariëlle & Heather. Deze vriendinnen komen hun bed uitrollen, hijsen zichzelf in wat representatieve gear, kammen hun haar, komen met een natuurlijke blos aanzetten op kantoor en krijgen dan alsnog te horen: “Wat zie jij er goed uit!”

Oneerlijk.

Ik gooi daarentegen alles in de strijd om een beetje in de buurt te komen van zo’n type. Een blush in de vorm van een crème om de blosjes van collega H te faken? On it. Smeren met een porie verfijnende crème om dat porseleinen koppie van M te creëren? Will do. Dit lukt trouwens aardig, mensen denken regelmatig dat ik niks op heb. Dat kan je als een compliment of belediging ervaren, hoe dan ook: mijn gezicht gedijt bij make-up.

In mijn zoektocht naar producten die mijn onvolkomenheden zo natuurlijk mogelijk camoufleren, ben ik aardig wat pareltjes tegengekomen. Zie een selectie hieronder. Ondertussen zal ik m’n best doen om mijn geboortetoet (vet, vlekkerig, wallen en hier en daar een pukkel) te accepteren, maar dat dit geen makkie is kun je aan heel Hollywood (Kylie, Renée, Blake) vragen.

Zolang het bij een likje make-up blijft, is er dus no harm done. Behalve als de natural beauties er mee aan de haal willen gaan: niet doen jongens.

Jullie je kijk-mij-eens-niks-op-hebben-en-toch-reteknap-gezicht, wij de felle lip.

Lees ook: Steph over… De geur waar iedereen complimenten over krijgt

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook