Héél goed nieuws voor WhatsApp gebruikers

"Gebruikers van WhatsApp kunnen tegenwoordig gratis bellen via de app," meldt de Telegraaf. Van het woord gratis worden...

Lees ook

“Gebruikers van WhatsApp kunnen tegenwoordig gratis bellen via de app,” meldt de Telegraaf. Van het woord gratis worden we als Nederlanders al snel heel blij. Je kon al gratis gesproken berichten versturen als je in een wifi-zone was, maar dat is toch wel even iets anders dan écht bellen. Om de belfunctie te installeren hoef je alleen de nieuwste versie van WhatsApp te downloaden. Voor nu alleen nog voor Android, aan een belfunctie voor de iOS-versie wordt nog gewerkt en is hopelijk over een paar weken al beschikbaar.

Hoe werkt het?

WhatsApp is de belfunctie al een tijdje aan het testen. De belknop verscheen al eerder voor korte tijd in de app en werd daarna weer verwijderd. Het bellen via WhatsApp verloopt via een internetverbinding van het toestel. Bellen is zowel mogelijk via wifi als via 3G of 4G. Gebruikers betalen alleen kosten voor de internetverbinding. Het bellen zelf is gratis, maar als je je niet in een wifi-zone bevindt, gaat het dus van je datategoed af.

Lees ook: Zo ontloop je de blauwe finkjes op WhatsApp

Beeld:WhatsApp

 

 

Laatste nieuws

Zie ook