Hoe vaak was jij je lakens?

We hebben al eens laten weten hoeveel bacteriën er in jullie bh's rondkruipen, maar dat is niet de enige plek waar bacte...

Lees ook

We hebben al eens laten weten hoeveel bacteriën er in jullie bh’s rondkruipen, maar dat is niet de enige plek waar bacteriën, schimmels en andere viezigheden zich bevinden. Je beddengoed is ook één van hun favoriete plekjes.

Gruwelijke dingen

Hoe vaak wassen mensen hun beddengoed? Yahoo deed er onderzoek naar. Van alle deelnemers was 44% hun lakens één keer in de week. Voor sommige mensen is dit al vrij veel, die doen het maar één keer per maand. Als je het onderzoekers vraagt, is één keer per week echter helemaal niet teveel. Sterker nog: Dokter Philip Tierno Jr., de directeur van de afdeling microbiologie en immunologie van het Langone Medical Center in New York, is dat echt het minimum.

“Na slechts één nacht slapen zitten je lakens al onder gruwelijke dingen, zoals dode huidcellen, bacteriën, schimmels, mijten en zelfs uitwerpselen!” Dit kan allemaal zorgen voor ontstekingen. Volgens Philip wordt het nog erger, want jouw bacteriën trekken ook andere vieze dingen aan zoals beestjes en huisstofmijt. Het is trouwens niet alleen je beddengoed, maar ook je pyjama.

De oplossing

 

Philip heeft een oplossing. “Was je lakens minstens één keer per week, maar het liefst vaker. En investeer in een beschermende en ‘ondoordringbaar’ matras en kussen, dit voorkomt dat het vuil zich opbouwt.” Waneer je thuis komt dus eerst je bed verschonen.

Lees ook: Dít zegt jouw slaappositie over hoe je in een relatie bent

Beeld: Sanoma

 

Laatste nieuws

Zie ook