6 Tips om je haar sneller te laten groeien

Mocht de hair challenge niet baten en wil je wel graag lange lokken hebben? Met deze 6 tips en tricks kun je jouw haargr...

Lees ook

Mocht de hair challenge niet baten en wil je wel graag lange lokken hebben? Met deze 6 tips en tricks kun je jouw haargroei stimuleren!

1. Eet de juiste vetten

Bepaalde vetten zijn essentieel voor een gezonde levensstijl én een gezonde haargroei. Dit zijn vetten die de vitaminen en mineralen uit voeding opnemen die nodig zijn voor gezond haar, zoals vitamine A, D, E en K. Ook Omega-3 vetten, die je vindt in zalm en plantaardige olie, zijn goed voor gezond haar. Als laatst kun je ook kiezen voor vitamine B-complex pillen die visolie bevatten. Die helpen mee het haar sneller te laten groeien.

2. Knoflook en uien

Er zijn mensen die zweren bij het insmeren van de hoofdhuid met knoflook en/of uien omdat deze veel zwavel bevatten. Net voor het slapengaan aanbrengen en dan een nachtje laten inwerken is ideaal. Deze stap skippen, omdat je niet overtuigd bent van de geur. We get it! Er bestaat gelukkig nog altijd shampoo op basis van knoflook.

3. Vitamine B

Om je haar sneller te laten groeien, wordt het aangeraden een vitamine B-complex te nemen. Vitamine B bevindt zich ook in de volgende voedingsmiddelen: volkoren granen, aardappelen, peulvruchten, bananen en avocado’s.

4. Proteïne

Een gebrek aan proteïnes is één van de redenen die droog haar en een slechte haargroei veroorzaken. Om het haar sneller te laten groeien, moet je er dus voor zorgen dat je genoeg proteïnes eet. Proteïnes bevinden zich in onder andere vlees, eieren, (soja)melk, kaas, linzen en bonen.

5. Water

Dat water the key van een goede huid is, weten we nu wel, mede dankzij Grazia’s water challenge met verrassend resultaat. Door minimaal acht glazen water per dag te drinken, hydrateer je je haar waardoor het sterker en gezonder wordt.

6. Noten

Een van de beste bronnen van selenium is de paranoot. Selenium houdt de hoofdhuid gezond. Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur, die helpen het haar in topconditie te houden. Ze zijn ook een goede bron van zink, net als cashewnoten, pecannoten en amandelen. Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval.

Bron1 Bron2 | Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook