Steph over… that time of the month

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Het begon met een overheersende craving naar een softijsje. Extra groot, liefst met slagroom en op een oubliehoorn graag, niet zo’n plastic hoorntje. Zonder snackbar in de buurt en met een chocoladereep in het vizier, ging ik overstag voor de reep en ging-ie na de lunch meteen m’n mond in. De dag erna ging ik boodschappen doen en knalde ik een zak zoute drop én een zak chips in m’n mandje. Iets waar ik normaal ook wel van kan genieten, maar nooit voor mezelf haal. Die avond dus wel. En het ging allemaal op, zo hupsakee, als toetje na het avondeten. Genieten man.

Waar ik minder van genoot, was dat onverzadigbare. Net een broodje in m’n mik, lustte ik er nóg wel drie. M’n bord met zoete aardappels en courgette helemaal schoongelikt, kreeg ik me daarna toch es een partijtje trek in ravioli met ricotta en spinazie. Om maar niet te spreken over knagende ergernissen: fietsers op de weg die niet kunnen fietsen (sodemieter op!), een vuilniszak die openscheurt als je op het punt staat om ‘m weg te gooien (tranen in m’n ogen), m’n kat die me ’s ochtends genadeloos wakker krabt (waarom heb ik jou ook alweer?) en tot slot: oncontroleerbaar janken bij het kijken van een aflevering The Killing (s03e10, omg). Maar ook echt overdreven hard hè, als in: de wereld is vergaan, het leven is k*t, ik haat alles en iedereen. En dat je dus gaat denken: Moet ik een andere baan? Ben ik wel gelukkig? Ik moet me ook echt gaan aanmelden voor vrijwilligerswerk, ik ben zó egoïstisch. Ik zie m’n familie trouwens nooit, godsallemachtig wat een algehele malaise dit.

En toen maakte m’n telefoon een bliepje. Een notificatie van m’n nieuwe app: ‘Day 28. Your hormones are just about at their all-time low for the month, leaving you moody and depressed. It’s time to hole up at home and take care of yourself. Here are a few sure ways to get your serotonin going. Take a long hot shower. Go for a run. Light candles and listen to music. Nibble on dark chocolate. Eat complex carbohydrates, such as whole-weat pasta and baked potatoes.”

Ahaaaaaa! Deze app (Mood Horoscope) is m’n nieuwe beste vriendin en legt al de hele maand aan me uit wat er gebeurt in m’n lijf en wanneer ik wat kan verwachten. Dat oestrogeen en testosteron ervoor zorgen dat ik zin in avontuur heb, bijvoorbeeld. Of op welke dag de ovulatie precies plaatsvindt en wat dat inhoudt voor m’n emo-ik. Ja kind, wat móet je ermee, vraag je je af. Maar zo’n verklaring geeft rust. En dat je opeens het verschil ziet tussen je echte zelf en je PMS-versie, zorgt ervoor dat je minder streng voor jezelf bent, vervolgens een schuldig-vrij leven kan leiden en dat je dus ’s ochtends op staat en denkt: I’m the f*cking queen of the world en ik neem gewoon drie softijsjes.

Lees ook: Steph over… Zonnebrand 

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook