De 5 regels voor een gelukkige relatie

Een relatie in stand houden kost tijd en inzet van beide personen. Het is niet altijd makkelijk, maar een langdurige lie...

Een relatie in stand houden kost tijd en inzet van beide personen. Het is niet altijd makkelijk, maar een langdurige liefdesrelatie kan écht. Psycholoog en relatie-expert Dr Linda Papadopoulos verklapt aan Marie Claire US het geheime recept om de relatie met je partner als een sprookje te laten verlopen.

Regel 1: Praat elke dag met elkaar

Dit klinkt zóveel makkelijker dan het is. Vaak lopen relaties stuk doordat mensen slecht communiceren. Als je het allebei druk hebt met andere zaken, zoals bijvoorbeeld werk, vergeet je écht goede gesprekken met elkaar te voeren. En met gesprekken hebben we het over meer dan alleen de boodschappenlijstjes doornemen en vragen hoe laat iemand thuis is. Als je gespreksstof op is, weet je dus hoe laat het is…

Regel 2: Wees eerlijk en geloof elkaar

De waarheid is niet altijd makkelijk, maar als je tegen je partner niet eerlijk kunt zijn, tegen wie dan wel? Als jij en je partner eenmaal op het punt zijn dat jullie alles eerlijk kunnen vertellen, weet je dat het met jullie verliefdheid helemaal goed zit. Jullie durven dan allebei de echte ‘jij’ te laten zien.

Regel 3. Discussieer wel ‘eerlijk’

In een heftige discussie zie je het bedenken van argumenten als een soort wedstrijdje. Wij vrouwen zijn er dol op, maar probeer ook elkaars standpunten in te zien en daar naar te vragen. Dit maakt een discussie juist interessant en zo leer je elkaar nóg beter kennen. Bovendien maakt een gelijkwaardige discussie jullie communicatie beter.

Regel 4: Lach elke dag

Lachen is het beste medicijn! Door veel te lachen voel je je een stuk beter, maar het kan ook je kijk op dingen veranderen. Ook helpt het goed tegen stress, waardoor je beter slaapt. Als je lekker in je vel zit, merk je dit direct in je relatie. Je kunt meer hebben en je hebt meer energie voor leuke dingen. Het beste is natuurlijk om samen te lachen, maar elkaar plagen mag ook best.

Regel 5: Respecteer je partner

Last but not least: respecteer elkaar. Zonder respect zal het nooit een goede relatie worden. Heb respect voor elkaar, maar ook voor elkaars meningen.

Lees ook: 18 Tekenen dat jullie relatie de comfy-zone heeft bereikt

Beeld: Sanoma Beeldbank

 

 

Laatste nieuws