Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Personal Body Plan: Maand twee

Malu is 30, heeft een slanke bouw, maar eet ongezond. Op zoek naar een nieuwe levensstijl en de beste versie van zichzel...

Personal Body Plan: Maand twee

Malu is 30, heeft een slanke bouw, maar eet ongezond. Op zoek naar een nieuwe levensstijl en de beste versie van zichzelf, volgt ze sinds 2 februari Personal Body Plan. Hier lees je elke maand haar ervaringen.

Waar bén ik aan begonnen?

Eén week Personal Body Plan en ik word he-le-maal gek. Eigenlijk wil ik nu al opgeven, maar je betaalt voor een half jaar vooruit, dus er is geen weg meer terug. Of het wordt een heel duur grapje. Maar ik snap er de ballen van. Het kost allemaal veel te veel tijd. Het trainen in m’n uppie is oersaai. En mijn voedingsschema? Nou dat valt ook een beetje tegen. Ik denk alleen maar: ‘Waar bén ik aan begonnen?’

Check dit: 5 maaltijden per dag, waarvan ontbijt met 2 handpalmen groenten, 2 handpalmen eiwitten en 1 handpalm vetten. Eh, oké, maar wat moet ik dan eten? Ik kijk bij de voorbeeldrecepten en zie daar onder andere tomatensoep, geroosterde tonijnsteak en hertenbiefstuk met cranberrysaus. Nou sorry, maar ik ken echt helemaal níemand die daar 's ochtends trek in heeft.

Dus ik brand los op de PBP-app en stel gelijk 500 vragen aan mijn coach Anne. Daar is ze ten slotte voor. Ze geeft me allemaal tips en legt uit dat ik best mag ontbijten met yoghurt of brood als ik dat wil. Zolang ik me maar aan mijn macro’s houdt (dat is de afkorting van macronutriënten en foodie-slang voor de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten, die ik op een dag moet eten). Ook stap ik over van de handpalm-methode naar het exact tracken van mijn voeding (dat kan je dus kiezen) want ik ben zo'n nerd, die het prettiger vindt om alles heel netjes te wegen.

Maar toen...

Terugkijkend op de eerste maand, moet ik toegeven dat ik in het begin vooral aan het protesteren was tegen de verandering. Het is behóórlijk wennen, maar na 4 weken heb ik een beetje door hoe de app werkt en weet ik min of meer wat ik moet eten. De krachttrainingen gaan prima en ik krijg steeds meer lol in het solo sporten, aangezien ik al heel snel merk dat ik sterker word. En, het allerbelangrijkste, ik voel me nu al beter! Ik slaap minder en barst van de energie. Say whaaat? Ja, echt.

Het resultaat na 4 weken:

 

Tom Barten (28) is oprichter van Personal Body Plan, oftewel 'je personal trainer, voedingsdeskundige en lifestyle coach in je broekzak'. In het verleden heeft hij als exclusieve Personal Trainer menig BN’er (o.a. Ferry Doedens), high-fashion model en professioneel atleet in topvorm gebracht.

Zoeken naar perfectie is zoeken naar falen!

Althans, dat denken we. Helaas, want zo werkt het niet. Bereid je er van tevoren op voor dat je sowieso te maken krijgt met terugvalmomenten. Momenten dat alles in het honderd loopt, je er geen zin meer in hebt, etc. Zie deze terugvalmomenten niet als falen, maar als belangrijke leermomenten om de beste versie van jezelf te worden.

Zie het proces juist als een ontdekkingsreis waarin je stap voor stap leert wat werkt voor jou als individu. Wat voor de één werkt hoeft voor de ander niet te werken. Besef je tegelijkertijd ook dat dit proces nooit in een constant stijgende lijn gaat. Uiteindelijk is consistentie de sleutel tot het resultaat voor de rest van je leven. Terugvalmomenten zijn niet erg, zo lang je elke keer maar weer opstaat en er iets van leert.