7 Dingen die je niet wist over cellulitis

Bijna elke vrouw heeft cellulitis, dat is een feit. Het is niet raar of abnormaal en er is zeker niets mis met het hebbe...

Bijna elke vrouw heeft cellulitis, dat is een feit. Het is niet raar of abnormaal en er is zeker niets mis met het hebben van die kleine putjes. Ondanks dat zoveel vrouwen het hebben, weten we er vaak niet zoveel over. Daar brengen we snel verandering in, want wij onthullen een aantal dingen die jij nog niet wist over cellulitis.

1. Je bent niet de enige

De meeste van ons hebben wel eens voor de spiegel gestaan, onze benen uitgebreid geanalyseerd en gedachtL ‘Waarom ik?’ Maar je bent niet de enige. Maar liefst 95% van de vrouwen heeft (een vorm van) cellulitis. Dus als je weer een keer over je lichaam aan het twijfelen bent, moet je dit feitje maar goed in je hoofd houden!

2. Er zijn drie verschillende soorten cellulitis

Cellulitus is cellulitis, dat is wat de meeste mensen denken. Toch zijn er verschillende soorten, namelijk:

  • Zachte cellulitis: Hierbij heeft de huid een golvend uiterlijk en is deze zacht. Deze vorm is vaak terug te vinden op plekken waar er een ophoping is van vet, zoals de bovenbenen. Meestal is zachte cellulitis een teken dat er gebrek is aan een voedzaam dieet.
  • Harde cellulitis: Bij deze vorm is de huid is strak en korrelig. Later kunnen er kuiltjes ontstaan zoals bij een sinaasappelschil. Het gebied met putjes blijf zichtbaar en verandert niet tijdens het tijdens het bewegen.
  • Oedemateuze cellulitis: Dit is de minst voorkomende vorm van cellulitis, waarbij men te maken heeft met problemen van een slechte doorbloeding van de onderliggende huidlagen en door vochtophopingen.

3. Zo herken je welke graad je hebt

  • 1e Graad: Zelfs wanneer je je huid samenknijpt, is er geen cellulitis zichtbaar.
  • 2e Graad:  Wanneer de huid wordt samengeknepen, kun je het sinaasappelschil-effect zien. Daarentegen is het onzichtbaar als je ligt of staat.
  • 3e Graad: Als je staat is er cellulitis zichtbaar, maar het verdwijnt wanneer je gaat liggen.
  • 4e Graad: De cellulitis is zowel zichtbaar als je ligt als staat.

4. Smeren helpt!

Er is geen enkele crème die je 100% garandeert dat je van je cellulitis afkomt. Maar door een anti-cellulitiscrème al masserend aan te brengen, stimuleer je wel de lymfedrainage. Hierdoor wordt opgehoopt vocht beter afgevoerd zodat benen, billen, buik en armen er gladder en strakker uit zullen zien. Let er wel op dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. Als je stopt met smeren zal namelijk ook het effect verdwijnen.

5. Zo vergroot je de kracht van een crème

Gebruik je graag een crème om cellulitis te voorkomen of te verminderen? Doe deze dan op nadat je gesport hebt. Omdat het bloed sneller stroomt, wordt deze sneller geabsorbeerd.

6. Vermijd strak ondergoed

Het strakke elastiek in het ondergoed kan de doorbloeding beperken! Kies liever voor een setje dat net iets losser valt.

7. Hoe ouder, hoe erger

Het is jammer maar waar: hoe ouder je wordt, hoe beter je de putjes zult zien. Naar mate je ouder wordt neemt namelijk de dikte en kracht van het bindweefsel af en verliest de huis zijn stevigheid.

Maar het aller belangrijkste is toch echt: Wees blij met wie je bent. Iedere vrouw is prachtig, zowel mét of zonder cellulitis.

Laatste nieuws