Saint Laurent boos op bedenker T-shirt Ain’t Laurent without Yves

Je kent ze vast wel die T-shirts met daarop de tekst: Ain't Laurent Without Yves. De shirts waren razend populair en men...

Je kent ze vast wel die T-shirts met daarop de tekst: Ain’t Laurent Without Yves. De shirts waren razend populair en menig fashionista heeft zo’n exemplaar in de kast hangen, nadat Hedi Slimane bedacht dat het hip was om de naam Yves eraf te ‘hakken’. Het merk (Yves) Saint Laurent is er alleen minder blij mee. Zeg maar gerust woest. En daarom klaagt het Franse modehuis bedenker Jeanine Heller aan.

‘Ze gaf nooit gehoor’

Zij was degene die indertijd het shirt met daarop de tekst bedacht. Ze gingen al snel als warme broodjes over de toonbank bij warenhuis Colette. Ondanks dat de shirtjes niet meer zo in trek zijn, heeft Heller toch een aanklacht aan de broek hangen. Saint Laurent zegt dat het verschillende brieven heeft gestuurd met daarin het verzoek te stoppen met de productie, maar kreeg nooit antwoord. “Ze gaat gewoon door met de verkoop en productie”, zegt het modehuis. Saint Laurent wil daarom bij de rechter afdwingen dat Jeanine Heller een boete moeten betalen en onmiddellijk stopt met de productie.

Beeld: What about Yves/Getty

Laatste nieuws