Steph over… Dude food

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Van die meiden die wild worden van een stuk chocola. Die regelmatig een zak M&M’s in huis halen en Pasen en Kerst te gek vinden vanwege de paaseitjes en kerstkransjes. Uhm, daar ben ik er dus níet eentje van. Ik ga zelfs maanden (jaren!) zónder chocola, met gemak. Nee, mij mag je ’s nachts wakker maken voor scrambled eggs met extra bacon, spaghetti aglio olio, patat met mayo, een pita shoarma, tosti ham-kaas, risotto met Parmezaanse kaas of een perfect medium-rare gebakken biefstukje. Het is dat ik slaap nodig heb, maar eigenlijk is het rijtje nog lang niet af. Ik ben van het type dude food, zoals mijn Australische vrienden ooit uitlegden. Die waren dan ook heel blij dat ze mij meer plezier deden met een dikke Aussie barbecue, in plaats van een high-tea. En ja, ik drink dan ook nog eens bier.

Wie dit leest zou zo’n Amerikaans stereotype verwachten, iemand die chicken nuggets als delicatesse beschouwt en met een frituur in de schuur. Maar ik pas nog steeds in een maatje 36, eet ook groenten en fruit en god tsja, wie zo’n gezellig semi-tokkie-leven leidt en er niet van uitdijt, heeft helemaal niet door dat-ie er vrij ongezonde habits op na houdt. Totdat ik een eetdagboekje moest bijhouden. Weleens gedaan? Djiezus.

Bijhouden moest vanwege Grazia’s Boostcampchallenge (zelf bedacht, shoot me now) en diëtiste Stefanie legde vandaag eens haarfijn uit wat er precies niet schort aan mijn levensstijl: “Is alcohol belangrijk voor je?” Er komt dus een verandering, vanaf morgen. Dude food is beter van niet, dat vetpercentage van mij moet 3% omlaag, alcohol is uit den boze én ik moet aan de proteïne shakes. Ik ben een fitgirl in the making, kortom. Zo’n toegewijde, die de avond ervoor havermout klaarmaakt voor de volgende ochtend, kun je het je voorstellen?

Voor degenen die geen problemen hebben met hun gewicht, maar zich wel laag in energie vinden voelen: ik raad je aan om een eetdagboekje bij te houden. Geloof me, dat is het halve werk. Mayonaise en chips opschrijven is namelijk superstom, dus weerhoud je ervan om het te nemen (niet opschrijven is geen optie, we zijn geen 12 meer). Download MyFitnessPal en you’re 80% there. En voor inspiratie zou ik vanaf morgen vooral de hashtag graziaboostcampchallenge in de gaten houden: kun je nog lachen ook.

Lees ook: Steph over… De geur waar iedereen complimenten over krijgt

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook