Zó slecht is kant-en-klaar noedelsoep

Noedels en kruiden in een kom, kokend water erbij, even wachten... noedelsoep! Zó lekker en een makkie, zelfs voor de gr...

Lees ook

Noedels en kruiden in een kom, kokend water erbij, even wachten… noedelsoep! Zó lekker en een makkie, zelfs voor de grootste keukenramp. Dat noedelsoep uit een pakje niet gezond is, zal geen grote verrassing zijn, maar wat maakt het dan zo unhealthy?

Schokkende ingrediënten

Recent onderzoek dat werd gepubliceerd in Journal of Nutrition, toont aan dat de noedels hart- en vaatziekten kunnen vergroten. Maar welke schokkende ingrediënten maken deze makkelijke én lekkere maaltijd nou zo ongezond? We zetten de stofjes die in de noedelsoep voorkomen even voor je op een rij:

1. Propyleenglycol

Deze vloeibare alcohol wordt gebruikt om de noedels te conserveren. De stof komt ook voor in sommige tabaksproducten en anti-vriesmiddel.

2. Tert-butylhydrochinon (TBHQ)

Een conserveringsmiddel voor de hoofdingrediënten van de noedelsoep, denk aan bloem, zout en plantaardige olie. Dit wordt ook gebruikt in parfum, lak en biodiesel.

3. Mononatriumglutamaat

Dit natriumzout zorgt voor de hartige smaak. Het kan bijwerkingen veroorzaken als misselijkheid, zweetuitbarstingen, hoofdpijn en misselijkheid.

4. Heel wat natrium

Eén zakje noedels bevat zo’n 1.875 milligram natrium, dat is aanzienlijk meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1.500 milligram.

Er zitten nog veel meer slechte ingrediënten in de noedels. Benieuwd welke? Check de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt.

Lees ook: ‘Koffie is zo slecht nog niet’

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook