Steph over… Een nieuwe hobby

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

We zijn inmiddels twee weken bezig met de Grazia Boostcamp Challenge. En ik leef nog. Daar ben ik blij mee, maar een ander bijkomend voordeel van die hele challenge, is dat ik nu ál m’n voedsel opmaak. Toegegeven: er ging namelijk best wel eens wat etenswaar de prullenbak in, omdat ik besloot uit eten te gaan, in plaats van zelf te koken. Maar omdat deze challenge van me vereist dat ik precies bijhoud wat er in m’n mondje gaat en omdat een mens berehonger krijgt van drie keer per week sporten, sta ik dus iedere avond in de keuken. It consumes me. Twee weken geleden had ik je uitgelachen als je had gezegd dat ik iedere dag zou ontbijten met overnight oats. Nu sta ik het niet alleen zelf te maken, ik maak er ook een foto van (foodpic!), stuur het vol trots in de groepswhatsapp, zoek naar leuke potjes om het in te doen en probeer er iedere dag weer een ander feestje van te maken (Bramen! Frambozen! Banaan!). En to top it all off: ik heb m’n eigen bananabread gebakken en vond ‘m zowaar overheerlijk. Niet lachen, dit is allemaal hartstikke nieuw voor mij.

Voor alle recepten heb ik m’n tweelingzus (een foodie en een fittie) moeten spammen, sorry zus. O, en google, en eigenlijk alle fitgirls met een blog die deze levensstijl en recepten al honderd jaar geleden hebben ontdekt. Hier spuit elf, maar ik sluit me vanaf nu aan bij jullie, want man, wat is dit leuk. Je eigen voedsel maken, van ontbijt, lunch tot avondeten, heeft iets therapeutisch. Helemaal als het ook nog eens lekker en gezond is: ik ben in m’n hum. Noem het een nieuwe hobby. Ook zin in een hobby? Bak een bananabread en tróts dat je zult zijn, beloofd. Mijn variant is een recept uit Het Voedselzandloper Kookboek, is suiker- en glutenvrij, maar smaakt naar een guilty pleasure, zie hieronder. Daaronder een receptje voor overnight oats (ik lust geen melk en geen pap, maar ik smul hier van).

En of er in die twee weken sporten en gezond eten al resultaat is geboekt, vraag je je af? Welnee, maar ik en m’n nieuwe hobby vermaken ons prima en dat is ook wat waard.

Bananabread (Het Voedselzandloper)

Nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 3tl bakpoeder
  • 150 gr amandelmeel
  • Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen met dadels glad in een keukenmachine (staafmixer werkt ook, I’ve tried and succeeded). Klop in een andere kom de eieren met een snuf zout luchtig. Meng de bananenpuree met de eieren. Spatel het amandelmeel door het beslag en voeg de bakpoeder toe. Zorg dat er een egaal mengsel ontstaat. Vet een cakevorm in met een bakspray. Giet het mengsel in de vorm en bak het bananabread in ongeveer 40-45 minuten af. Het bananabread is gaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Overnight Oats

Nodig:

  • 40 gr havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 2tl kaneelpoeder
  • 1 klein handje superfood mix (gojibessen, moerbessen, etc.)
  • 1 klein handje gebroken lijnzaad

Of je het nu in een Mason Jar of een ordinair kommetje stopt: het maakt niks uit. Pak in ieder geval iets dieps en waar lekker veel in kan. Giet ‘m tot ongeveer de helft met havermout. Strooi daaroverheen wat kaneelpoeder, een klein handje gebroken lijnzaad en een greep van je superfood mix. Vervolgens hussel ik het wat met een lepeltje, zodat het allemaal goed verdeeld is. Voeg daarna rustig de amandelmelk toe, zorg ervoor dat de havermout nét niet onder staat met melk. Als je teveel melk doet, dan blijft de boel een waterige substantie en voor wie geen pap of melk lust, is dat zeg maar soort van de hel. Dek het ten slotte af met wat folie, stop het in de koelkast, ga naar bed, wordt de volgende ochtend wakker, ren naar je koelkast, garneer met nog wat vers fruit, pak een lepel en geniet.

Lees ook: Steph over… Dude food

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws