Waarom lachen zo gezond is

Laat dure operaties maar zitten, het geheim van er jonger uitzien is lachen, zo blijkt uit onderzoek van NIVEA. Dus vroe...

Laat dure operaties maar zitten, het geheim van er jonger uitzien is lachen, zo blijkt uit onderzoek van NIVEA. Dus vroegen zij aan lezeressen: waar word jij blij van?

Ai?scha (24): “Ik word altijd vrolijk van mijn beste vriendin, Madeleine. Ze neemt zichzelf niet al te serieus en ze draagt petticoats en knalrode lipstick.”

Sylvia (31): “Zien dat een paar te dure droom- schoenen is afgeprijsd en dan ontdekken dat ze er ook nog in je maat zijn, yay!”

Lonneke (28): “Mijn teckel- puppy Catootje! Sinds ze drie weken geleden bij ons is ingetrokken, is alles leuker geworden. En rommeliger. En gezelliger.”

Lachen is gezond*

Wie lacht, wordt ruim twee jaar jonger geschat. Een lekkere lachbui is daarnaast een complete work-out voor je organen. Ook vermindert lachen stress en maakt het gelukshormonen zoals endorfine vrij, waardoor je lijf zich ontspant en je er minder vermoeid uitziet. Lachen stimuleert bovendien de bloedsomloop in het gezicht, wat eveneens kan bijdragen aan een jonger uiterlijk.

En die rimpels dan?

“Lachen doet je echt jonger lijken, maar het voorkomt niet dat je huid op den duur rimpels gaat vertonen”, zegt Dr. Sven Fey, hoofd Product Development Face Care voor NIVEA. “Het goede nieuws is dat NIVEA 15 jaar geleden de eerste was die Q10 in huidverzorging verwerkte. Q10 beschermt huidcellen en helpt daardoor je huid de eerste signalen van veroudering tegen te gaan.

Win, win, win!

Maar: wat maakt jou aan het lachen? Speciaal voor de Grazia-lezeressen geeft NIVEA 5x een mooi NIVEA Q10plus prijzenpakket weg t.w.v. €66. Meedoen? Vul HIER het winformulier in, laat onder de oplossing weten wat een lach op jouw gezicht tovert en maak kans!

* Bron: NIVEA ‘Q10 Happy Gallery’ onderzoek onder 2000 vrouwen, maart 2015

Laatste nieuws