Steph over…Glimmen

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up m...

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

De zon schijnt en daar geniet ik heus van, want alles is een stuk gezelliger. Maar zo’n vrolijke dag moet toch gecompenseerd worden met wat gezeur, om het leven in evenwicht te houden. Daarom nu dus even een klacht. Zodra die grote gele vriend tevoorschijn komt, heb ik last van iets dat helemaal niet gezellig staat bij een zomers voorkomen. Ik krijg namelijk een dikke, vette glimkop. Maar echt van het soort: Sjezus, ik kan mezelf zien in je voorhoofd. Zo’n hoofd dat je krijg na een lesje Hotflow Yoga (is m’n nieuwe hobby, trouwens), waar de ruimte 32 graden is en jij honderdduizendminuten in een zijwaartse plank moet staan. Maar dan terwijl je gewoon mega ontspannen op een terrasje zit en de enige inspanning het optillen van je glas is. Niet leuk nee. Heeft iets te maken met overtallige sebum-aanmaak en beroerde genen.

Terwijl anderen een super schattig rosé blosje op de wangen krijgen en vooral roepen dat ze het een tikkeltje aan de warme kant hebben, valt er werkelijk waar niets te raden bij het zien van mijn hoofd: “Zullen we anders in de schaduw zitten?” Ik vind glim er stom uitzien, onfris zelfs. En daarbij legt het de focus op eigenschappen die ik juist wil verbergen (hé porie, alles lekker?). Dus wordt het vanaf vandaag weer smeren met oersterke matterende producten. Ik heb inmiddels een paar favorieten, dus als je ook op zoek bent: probeer deze even.

 

 

Laatste nieuws