Zó krijg je de vieze geurtjes uit je sportkleding

Na een intensieve work-out kan je sportkleding nogal muf ruiken. En als je deze in de was gooit en een paar dagen later...

Lees ook

Na een intensieve work-out kan je sportkleding nogal muf ruiken. En als je deze in de was gooit en een paar dagen later pas wast, is het al helemáál een drama. Want wordt het ooit nog goed schoon? Met deze tips van de website Bustle wel! Komen ze:

1. Gebruik géén wasverzachter 
Gebruik vanaf nu nooit meer wasverzachter als je je sportkleding wast. Het zou er namelijk niet zacht van worden, maar juist meer van gaan stinken. Daarbij zou ook de stretch sneller uit je kleren gaan. Door de wasverzachter zou er een soort laagje om je kleding gaan zitten, waardoor de vieze geurtjes vastgehouden worden.

2. Was de kleding meteen
Als jouw kleren onder het zweet zitten, moet je ze zo snel mogelijk wassen. Eigenlijk gelijk na je work-out. Zo zorg je ervoor dat de geurtjes geen tijd hebben om in je kleren te trekken. Heb je geen tijd om ze gelijk te wassen? Hang ze dan uit, maar leg ze nooit op een stapel op de grond of in de wasmand. Zo zullen er bacteriën ontstaan en de geurtjes er moeilijker uitgaan.

3. Gebruik niet te veel wasmiddel
Het klinkt raar, want hoe meer hoe beter, toch? Nou, nee dus. Net als bij de wasverzachter zou té veel wasmiddel slecht zijn voor je stretchy kleding.

4. In de vriezer
Ben je vergeten om je favoriete sportshirtje te wassen? En heb je geen tijd meer om deze in de wasmachine te stoppen? Don’t worry. De vriezer is namelijk jouw redder in nood. Stop je kleren in een plastic tasje en leg deze in de vriezer. De kou vernietigt de stank.

5. Azijn
Azijn is een fantastisch wondermiddel. Leg je kleding in een beetje witte azijn met water voordat ze de wasmachine in gaan. De geurtjes zullen verdwijnen en de kleur van je kleding zal mooi blijven. Je kunt de azijn zelfs direct in je machine gooien. Enne, deze tip geldt niet alleen voor sportkleding!

6. Uithangen
Vergeet de droger! Zo’n apparaat heb je helemaal niet nodig. Koop een wasrek, want je kleren buiten laten drogen is veel beter. De frisse lucht en de zon zorgen er voor dat jouw was weer helemaal lekker ruikt. Zorg er wel voor dat je je kleren binnenstebuiten ophangt, anders vervaagt de kleur door de zon.

7. Niet in je sportkleren blijven zitten 
Zo ongeveer elke celeb loopt de hele dag rond in een gympakje, maar doe dit niet. Heb je gesport? Ga dan niet daarna in je vieze sportoutfit boodschappen doen, koffie drinken met een vriendin of thuis op de bank hangen. Als jij je kleding aanhoudt, heb je kans op ontstekingen en een geïrriteerde huid.  Dus ook al zijn je sportkleren super stylish en comfy, trek een nieuw en schoon setje aan.

8. Citroen 
Net als azijn is citroen een natuurlijk keukenmiddel wat ervoor zorgt dat de vieze geurtjes verdwijnen. Knijp de sap van één citroen uit in je wasmachine en klaar ben je.

Lees ook: Onderzoek dit is dé beste tijd om te sporten 

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

Zie ook