Steph over… Botox

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Toen ik laatst op het terras zat met vriendin W. om de nogal gewichtige zaken des levens te bespreken (werk, jongens en uiterlijk vertoon), ging ik naar huis met een zorg erbij. Over het eerste onderwerp waren we het vrij snel eens: “Gewoon doen wat je gelukkig maakt.” Zó’n diepte, doodzonde van alle zelfhulpboeken. Het tweede onderwerp vergde ietwat meer minuten, ik: “Wat bedoelt-ie nou als-ie dat zegt?” W: “Ja, dat is raar.” Ik: “En hij zei dit, maar nu doet-ie dat, ik snap het niet.” W: “Gewoon een berichtje sturen.” Ik: “Durf ik niet.” W: “Toch doen.” En dat was dat. Nee, deze twee pientere meiden besteden hun tijd liever aan kletsen over datgene waar nog geen zelfhulpboek over geschreven is: het verschijnen van rimpels. W. wees me namelijk op haar onzekerheden en in haar geval was dat het voorzichtig ontstaan van een blijvende voorhoofdrimpel (ik zag het niet). In haar opluchting zei ze: “Jij hebt ze ook!” Toen ik daarvoor een spiegeltje pakte, zag ik iets wat me nog nooit eerder in m’n hele leven was opgevallen: er zaten inderdaad flinke lijnen die er in ontspannen toestand NOG STEEDS zaten. Zo’n groef die, zodra je de huid eromheen strak trekt, nog steeds niet uit te deuken valt. Niet alleen waren mijn rimpels veel dieper dan bij W., nog erger vond ik het dat ik iets blijvends op m’n gezicht had zitten wat me nog nooit eerder was opgevallen. Hoe heb ik dit over het hoofd kunnen zien? W. bood honderd keer haar excuses aan, tevergeefs, want haar onzekerheid was nu die van mij geworden. Bij thuiskomst smeerde ik er extra crème overheen, in de hoop dat het een droogtelijntje zou zijn. De volgende ochtend zat de lijn er nog steeds. Panisch bladerde ik terug naar oude foto’s op m’n telefoon: daar heb ik het. Shit, daar zit-ie ook gewoon. O, op die is-ie weg gefilterd. Ja hoor, daar heb je ‘m ook weer. En op een foto van toen ik 22 was, zat-ie duidelijk niet. In een emo bui appte ik een voorhoofdselfie naar m’n tweelingzus met de conclusie dat we oud worden. Zij appte me een fronsrimpelselfie terug en zei dat we misschien botox moeten vragen voor ons 30ste verjaardag. Als we dat gaan doen, zei ik, dan weet ik al van welke vriendin ik ‘m kado krijg.

Lees ook: Steph over… Glimmen

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook