'Een pissebed is dé oplossing voor mensen met hooikoorts'

Eet elke dag een pissebed en je bent verlost van al je hooikoorts-problemen. Althans, dat beweren mensen die lijden aan...
'Een pissebed is dé oplossing voor mensen met hooikoorts'

Eet elke dag een pissebed en je bent verlost van al je hooikoorts-problemen. Althans, dat beweren mensen die lijden aan de vervelende pollenallergie.

Pissebed als medicijn

Het hooikoorts-seizoen is in volle gang en sommigen mensen weten écht geen raad meer met hun allergie. Als iemand je dan vertelt dat een pissebed zou kunnen helpen, is dat je laatste hoop. Jossine Modderman ging het experiment aan, mét succes.

De pissebedden uit haar tuin kwamen nog nooit zó goed van pas. De dag nadat ze haar eerste pissebed in haar mond stopte, merkte ze meteen verschil. "De volgende ochtend had ik nergens last van en collega's vonden ook dat ik er stukken beter uitzag." Toch ziet Jossine het niet zitten om elke avond voor het eten pissebedden te zoeken in de tuin.

Onderzoek

KNO-arts Ranny van Weissenbruch vertelde deze week aan RTV Drenthe hoe het mogelijk is dat het vieze insect een heilzame werking heeft. "Bij pissebedden is de concentratie moleculen hoger dan een stof die een allergische reactie veroorzaakt bij hooikoorts-patiënten. Als je lang op een pissebed kauwt en dat lekker vindt, dan heeft dat hetzelfde effect als immunotherapie", aldus Weissenbruch.

Nog niet alle biologen geloven in het verrassende medicijn. Onderzoek moet nog uitwijzen of het écht hooikoorts-klachten kan bestrijden. Maar ben je een bikkel met hooikoorts? Dan is het het proberen waard!

Lees ook: De makkelijkste tip om hooikoorts-klachten te verminderen

Beeld: Sanoma Beeldbank, Bron: AD.NL

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f33a96aea54d', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });