doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

De meest gezonde slaappositie

"Rug recht!" Hoor ik mijn vader nog zo zeggen. Want anders ga je krom lopen en er is niets zo on-elegant als een vrouwel...
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
De meest gezonde slaappositie

"Rug recht!" Hoor ik mijn vader nog zo zeggen. Want anders ga je krom lopen en er is niets zo on-elegant als een vrouwelijke variant van Quasimodo. Onze houding tijdens het zitten of lopen is heel belangrijk, maar je houding tijdens je slaap is minstens zo belangrijk.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Schoonheidsslaapje?

Want wist jij dat je slaaphouding je humeur kan beïnvloeden? Wanneer je chagrijnig wakker wordt, kan dit goed liggen aan de positie die je je onbewust hebt aangemeten. Een verkeerde slaaphouding zou op den duur zelfs kunnen leiden tot rimpels. En wij maar denken dat onze nachtrust een schoonheidsslaapje is. Zo makkelijk gaat dat niet. De beste, meest gezonde, slaapstand? Wij hebben ze voor je op een rij gezet, van goed naar slecht.

Goed: Op je rug

Op je rug liggen is de allerbeste houding voor tijdens je nachtrust. Dit voorkomt rug en nek pijn en minimaliseert de kans op rimpels. Dit komt doordat je met je gezicht niet tegen het kussen aangedrukt ligt.

Oké: Op je zij

Hou je niet van op je rug liggen? Dan is op je zij liggen ook nog wel prima te doen. Dit voorkomt gesnurk, maar drukt wel je gezicht met één kant tegen het kussen. Bovendien is het voor onze büste niet zo goed, want door de zijwaartse houding liggen je borsten continu in een verslappende positie.

Slecht: Op je buik

Oei, ben jij een buikligger? Dan kun je dit beter gaan afleren. Door op je buik te liggen laat je je wervelkolom in een onnatuurlijke houding rusten. Bovendien verhoogt het de druk op je gewrichten en spieren en ligt je hoofd standaard in een verkeerde houding.

Dus vanaf nu: op je rug naar Dromenland en dan is Klaas Vaak ook weer trots.

Bron: I Love ScienceBeeld: Sanoma Beeldbank

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');