Steph over… Een ondergewaardeerd beautyproduct

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Zelden hoor ik iemand over het nemen van een gezichtsmaskertje. De meesten vinden het een ‘momentje voor zichzelf’ en zetten het nemen van een masker in dezelfde categorie weg als het nemen van een bad: je moet er de tijd voor hebben. Ik, daarentegen, máák er tijd voor. Of nou ja, ik beschouw een masker eigenlijk hetzelfde als m’n dagcrème, het hoort gewoon bij m’n regime. Laatst vloog ik op en neer naar Londen en van vliegen word ik niet bepaald knapper. Het haar gaat op statisch en de pukkels op uitbarsten, dus toen ik ’s avonds thuis kwam, smeerde ik direct een porie reinigend masker op m’n gezicht. En voor wie geen zin heeft om tien minuten met de oogjes dicht op de bank te liggen wachten totdat het masker is ingetrokken: ik sta in de tussentijd gewoon de afwas te doen. Kan makkelijk. Eenmaal eraf zie ik gelijk verschil en daarom ben ik dus zo’n voorstander, want ik ben gewoon een heel ongeduldig mens. Doordat m’n huid is ingepakt door het masker, ontstaat er afsluiting en warmte. De warmte zorgt niet alleen voor een betere doorbloeding van m’n huid, het kan nu ook veel meer vocht vasthouden. Dat resulteert dus direct in een frisse doorbloeding, fijne poriën én een gladdere oppervlakte. Vaak zijn de bestanddelen in maskers ook wat hoger geconcentreerd (je hoeft ze niet voor niks maximaal 10-15 minuten laten intrekken), waardoor je een onmiddellijke boost qua werking krijgt. Inmiddels heb ik een trouw lijstje met favorieten, allemaal voor verschillende gelegenheden. Probeer het eens en je wilt – net als ik – nooit meer anders. Vooral als je net zo ongeduldig bent als ik.

 

Lees ook: Steph over… Glimmen

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook