Steph over… De meest gestelde vragen

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up m...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Waar ik ook kom of ga, mensen stellen me áltijd dezelfde vragen. Niet over de zin van het leven of hoe het met me gaat, maar steevast het volgende:

“Steph, wat is nou de allerbeste mascara?”

“Steph, welke foundation is écht heel erg goed?”

“Steph, weet jij nog een lekkere geur?”

Dit in de hoop op een verlossend antwoord van mij, in hun ogen blijkbaar een expert. Moi. Me. Ikke. Nah, oké, ik had ooit een baantje in een parfumerie en ik schrijf nu inderdaad voor een tijdschrift over beauty & health, maar een raadgevende allesweter op dit gebied? I wish. Ik heb dan ook een hekel aan die vragen gekregen, omdat ik er simpelweg geen antwoord op heb. Wat ik lekker vind, vind jij misschien hartstikke smerig. En mijn lievelingskleur lipstick staat jou waarschijnlijk nét even anders, met je blonde haren en roze ondertoon. Maar omdat ik nu eenmaal wéét wat ik zoek in een beautyproduct en een ander totaal niet, snap ik dat ik met een simpele “Ga naar een parfumerie en probeer wat uit” niet weg kom. Vandaar dan nu, eens en voor altijd, een zorgvuldig geformuleerd antwoord op bovenstaande vragen.

Mascara

Mijn tip: Breng een volumemascara met een harig borsteltje zigzaggend aan en herhaal dit 3 à 4 keer. Pas dan komt zo’n stokkie tot z’n recht – je moet er dus ook een beetje tijd voor nemen in de ochtend. Maar elke mascara heeft zo z’n eigen kwaliteiten, dus kijk vooral naar het borsteltje en de reactie van jouw wimpers daarop. Op dit moment gebruik ik de Isadora Flashing Volume mascara met een rubberen borsteltje (€19,95) – ik ben erachter gekomen dat dit mijn wimpers (lang) het meest tot z’n recht laat komen.

Foundation

Er zijn zóveel foundations die zóveel doen, dus mijn antwoord: Zoek uit wat voor effect je wil. De meeste huidjes zijn namelijk al gebaat bij een fijne CC-cream die je toet een soort Instagramfilter geeft. Wie de poriën wil verkleinen kan beter investeren in een blur-primer – die werkt beter op de poriën dan een foundation. Vlekjes wegwerken daarentegen, kan wél met een foundation. Ik gebruik op dit moment een druppeltje van MAC Pro Longwear waterproof foundation (€34,50), omdat-ie het best past bij mijn vette huid en qua dekking de rode vlekken rondom mijn kin de hele dag verbergt. Een droge huid wordt hier niet vrolijk van, dus hier geldt alsnog: er is geen één merk die uitblinkt in foundations, ze hebben allemaal zo hun positieve eigenschappen. Veel uitproberen, dus.

Geur

Schrijf je top drie lievelingsgeuren allertijden op. Zoek vervolgens de ingrediënten op (fragrantica.com) en vergelijk ze met elkaar: Reken maar dat er op z’n minst één ingrediënt is (vaak in de basisnoot), die in alle drie de geuren voorkomt. Nu je weet wat je precies lekker vindt aan een geur, kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar andere geuren. We namen de proef op de som bij online editor Martine:

– Chanel Coco Noir
Basisnoot: Indonesian Patchouli, Sandalwood
-Shiseido Zen
Basisnoot: Sandalwood, cedar, oak moss, amber en musk
-Serge Lutens Santal Majuscule
Basisnoot: Sandalwood, rose, cocoa, tonkaboon

Sandalwood it is!

Laatste nieuws

Zie ook