Witte deo strepen? Zó krijg je ze en zo kom je er vanaf

Iedereen kent het wel, witte of gele deodorant strepen in je favoriete shirtje. Zó ontstaan de verschrikkelijke vlekken...

Iedereen kent het wel, witte of gele deodorant strepen in je favoriete shirtje. Zó ontstaan de verschrikkelijke vlekken en nog belangrijker: zo kom je er vanaf.

Gele vlekken

Helemaal met warm weer gebruik je extra veel deodorant om fris te blijven. Vooral mee doorgaan, maar toch zit er wel een nadeel aan. Je krijgt er namelijk verschrikkelijke witte en/of gele vlekken van. Gele vlekken ontstaan door de combinatie van zweet, talg water en anti-transpirante ingrediënten. Deze combinatie zorgt voor een chemische reactie in de wasmachine en voilà, je hebt gele strepen op je favoriete shirt.

Witte vlekken

Witte strepen zijn eigenlijk nog hardnekkiger dan hun gele broertje. Ze ontstaan door aluminium chloorhydraat, een ingrediënt dat veel voorkomt in spuitdeo’s. Het is een soort wit poeder, dat achterblijft op je huid en op donkere kleren. Verschríkkelijk! Gelukkig zijn er aardig wat deo‘s op de markt die geen witte strepen veroorzaken. Dus kijk goed op je deodorant of het niet voor witte strepen zorgt.

Tips

Gele vlekken: Tóch gele vlekken in je kleding? Was het dan NIET in warm water. Hierdoor fixeert de vlek en gaat het dus nooit meer weg. Wrijf de stof bij de oksels in met gewone basis zeep of ossengalzeep. Was het daarna met koud water en je gele vlekken verdwijnen.

Witte vlekken: Deze zijn gelukkig iets beter te behandelen dan gele strepen. Wrijf in ieder geval niet over de strepen, want zo maak je de vezels van je kleding kapot. En dat wil je natuurlijk niet. Dep het gewoon met een vochtig doekje en stop het daarna in de wasmachine. Aaaaand it’s gone!

Zie ook: 10 lichaamsdelen waar je ook deodorant kan smeren 

Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws