De perfecte zonnebril voor jouw gezichtsvorm

De temperaturen beginnen te stijgen en we kunnen steeds langer genieten van de zon... oftewel, het is zomer! Een van de...

Lees ook

De temperaturen beginnen te stijgen en we kunnen steeds langer genieten van de zon… oftewel, het is zomer! Een van de dingen die wie dan ook niet kunnen missen is een zonnebril. Maar hoe vind je de perfecte zonnebril voor jouw gezichtsvorm? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Vierkante gezichtsvorm
De brillenvorm die het meest geschikt is voor een vierkant/hoekig gezicht is een ronde, ovale of ‘cat-eye’ zonnebril. Kies bijvoorbeeld voor een rond montuur zoals Rachel Zoe en maak je festival-look compleet.

Langwerpige gezichtsvorm
De perfecte match voor een langwerpig gezicht is een aviator of tear drop model. Een model zoals deze van Rosie Huntington-Whiteley zou jou fantastisch staan.

 

Ronde gezichtsvorm
Wanneer je gezicht vrijwel even breed is als hoe lang het is, is een vierkant of rechthoekig frame de beste optie. Kies bijvoorbeeld een tijdloos model, zoals deze bril van Salma Hayek.

Ovale gezichtsvorm
Heb jij een ovale gezichtsvorm? Dan heb je heel veel geluk, want bijna alle modellen staan jou fantastisch. Mocht je toch nog twijfelen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Wayfarer-model, zoals Lea Michele.

Hartvormige gezichtsvorm
Als je een hartvormig gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een zonnebril die aan de bovenkant breder is dan aan de onderkant, zoals een cat-eye montuur. Een voorbeeld hiervan is deze eye-catcher van Olivia Palermo

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook