Exclusief! Nicolette van Dam over haar sprookjeshuwelijk

Op 4 juli gaven Nicolette van Dam en Bas Smit elkaar het jawoord bij het Spaanse kasteel d'Empordà. Het was een waar spr...

Lees ook

Op 4 juli gaven Nicolette van Dam en Bas Smit elkaar het jawoord bij het Spaanse kasteel d’Empordà. Het was een waar sprookjeshuwelijk, vertelt Nicolette exclusief aan Grazia. “Onze bruiloft was een bijzondere droom waar we drie dagen in hebben gezeten.”

“Drie dagen lang hebben we gefeest en lekker gegeten en gedronken met onze dierbaren. Alle 65 gasten moesten zich verliefd voelen en daarom hebben we voor iedereen een heel gaaf armbandje van Minitials laten maken met de initialen van hun partner. Het was zo fijn en intiem, zelfs de stoerste mannen hielden het niet droog.”, vertelt ze.

Het moment

Het feest begon met een Spanish night. Gekleed in het rood genoten Nicolette en Bas van de pre wedding. Maar de dag daarna was het tijd voor het echte werk. Nicolette schitterde in een prachtige bruidsjurk. “Vooraf had ik nooit een beeld gehad van wat ik wilde dragen op mijn bruiloft. Maar meteen toen ik de eerste jurk aantrok, dacht ik: dit is hem.”

En toen was het moment daar. “Mijn vader stond op me te wachten om me aan zijn arm mee te nemen naar het altaar. Ik raakte helemaal ontroerd toen ik onze bruidsmeisjes Lola-Lily, Kiki-Kate en Day -de dochter van mijn vriendin Priscilla- in hun prachtige jurkjes zag. Kiki zette zo’n beetje haar eerste stapjes, kippenvel. Bas en ik moesten huilen toen we elkaar zagen. Onze dochters zijn onze grootste verbintenis, maar het huwelijk was de kers op de taart. Lola mocht de ringen brengen, terwijl Kiki op mijn schoot zat en de bloemetjes uit mijn boeket trok.”

Groot feest

Daarna barstte het feest los. “We wilden geen vijfgangendiner waarbij iedereen rechtop moet zitten, dus kozen voor een buffet met tapas, paella, salades en een barbecue. Ik denk dat we tot een uurtje of vier zijn doorgegaan met dansen, zingen en feesten. We wilden als bruidspaar niet eerder van het feest vertrekken, ben je gek?! We wilden niks missen dus bleven als allerlaatsten.” De volgende dag was het tijd om na te praten met een hangover-brunch. “Gewoon relaxed met hamburgers, salades en ham. En we hadden voor iedereen een hangover-kit gemaakt, met een paracetamol tegen de kater”, vertelt Nicolette.

“Ik had het vooraf niet verwacht, maar het voelt wel anders om getrouwd te zijn.  Nu zegt Bas ‘my wife’…”

Benieuwd naar de trouwvideo? Klik HIER.

Alle exclusieve foto’s van de grote dag zien? Ze staan in de Grazia die vandaag in de winkels ligt!

Zie ook: Nicolette op haar honeymoon

 

Laatste nieuws

Zie ook