Nooit meer een spetterende pan!

Sta jij ook altijd met een gestrekte arm op 3 meter afstand van het fornuis je stukkie vlees te bakken terwijl de spette...

Sta jij ook altijd met een gestrekte arm op 3 meter afstand van het fornuis je stukkie vlees te bakken terwijl de spetters je om de oren vliegen? Gewapend met ovenhandschoenen, een schort en theedoeken op elk bloot stukje huid de rondspattende loeihete druppels in volle strijd tegemoet gaan? Van die hete klodders die net op kleine elektro schokjes lijken…. We kennen het probleem. Omdat wij graag problemen uit de wereld helpen, verwelkomen we jullie graag bij de donderdagmiddag tip van Grazia: nooit meer een spetterende pan!

Hoe dan?

Door zout in de pan te strooien voordat je de boter of een ander braadproduct in de koekenpan laat smelten, voorkom je dat tijdens het bakken van een stukje vlees de spetters om je oren vliegen. En dat is niet het enige. Dat beetje zout zorgt er ook voor dat de pan na gebruik makkelijker schoon te maken is. Wat ook helpt bij je rauwe stukkie vlees, is om het vlees eerst droog te deppen en vervolgens alvast in te smeren met bijvoorbeeld olijfolie.

Voilá, geen vol gespetterd fornuis en al helemaal geen gevaar voor akelige pijntjes meer.

Zie ook: Is olijfolie over salade beter dan olijfolie in de pan?

Beeld: Sanoma-Beeldbank

 

Laatste nieuws