Steph over… Ontspannen

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up mu...

Lees ook

Stephanie Brandes is chef health, beauty en lifestyle bij Grazia. Elke week onthult ze haar beautygeheimen en make-up musthaves vanuit Grazia HQ.

Handen omhoog als je binnenkort op vakantie gaat! Handen omhoog als je nog zoveel moet doen voordat je op vakantie kan! Handen omhoog als je daardoor gestresst bent! Handen omhoog als je merkt dat je ademhaling tot je borst komt in plaats van uit je buik! Handen omhoog als je denkt dat je een mini-hartaanval krijgt! Handen omhoog als je een drama-queen bent!

Over twee weken ga ik drie weken op vakantie. Fantastisch. Genieten. Luxe. Niks te klagen. Maar met een weekblad is het zo, dat wanneer je drie weken weg gaat, je drie hele nummers mist. Die mag je niet missen, die moet je natuurlijk af hebben. Op zulke momenten merkt dit mens dat er verdomd weinig uren in een dag zitten, omdat ik drie keer meer moet doen dan op een normale dag. Godzijdank bestaan er vervangers, dus met een beetje goed plannen en een uitstekende overdracht moet het allemaal soepeltjes verlopen.

Verliep dat proces in het koppie maar net zo soepel.

Voor de goede orde: ik ben het tegenovergestelde van een neuroot (oftwel: chaoot), dus je herkent dit niet als je het type bent dat verschillende kleuren tabbladen hanteert of post-its op andermans voorhoofd plakt. Ik maak namelijk altijd de klassieke fout om niks op te schrijven, maar alles te onthouden. En omdat mijn hoofd niet zo groot is, ontstaat er een overload aan informatie die een negatieve uitwerking heeft op m’n lichaam: ik ben kortademig. Niet alleen bloedirritant, het is ook gewoon niet goed voor een mens – je bloeddruk schiet omhoog, je gaat slecht slapen, je krijgt rimpels en een vale huid en de kans op hyperventilatie stijgt enorm.

En omdat het niet de bedoeling is dat ik met een mini-burn-out op vakantie ga, is het zaak om dit snel op te lossen. Naast dat ik dingen ben gaan opschrijven (I know, djiezus), is er nog zoiets als yoga. Afgelopen dinsdag – vier uur geslapen en allesbehalve fit – heb ik mezelf tóch naar een klasje hot flow yoga gesleept. En alhoewel ik het eerste half uur dacht dat ik ging stikken (geen adem + hitte = paniek), waren mijn hoofd en ademhaling na die 75 minuten zo zen als een Boeddhabeeldje. Ik sliep als een roos, ik kreeg de volgende dag zestien miljoen dingen gedaan en ik loop weer rond met een glimlach in plaats van een frons. In tijden van stress ben je al gauw geneigd om vroeg naar bed te gaan en niks te willen. Wrong! Meditatieve inspanning om te ontspannen is het antwoord – allang gepredikt door yogi’s, maar nu aan den lijve ondervonden door ondergetekende.

Namasté, b*tches.

Kijk HIER voor meer informatie over Ashtanga Vinyasa Yoga (flow yoga die zich focust op ademhaling en vloeiende bewegingen). Zeer geschikt voor beginners en laat je vooral niet intimideren door mensen naast je die opeens hun been kaasrecht in de lucht knallen: yoga gaat om focussen op jezelf en je ademhaling. Doe dat en je voelt je een beter mens.

Lees ook: Steph over… Perfecte kadootjes 

Vergeet je Stephanie niet op Instagram te volgen @Stephaniegrazia?

Laatste nieuws

Zie ook