7 x Waarom zoenen goed is voor je gezondheid

Dat een goede kus je een geweldig gevoel kan geven, dat weten we bijna allemaal wel. Maar wat we vaak niet doorhebben, i...

Lees ook

Dat een goede kus je een geweldig gevoel kan geven, dat weten we bijna allemaal wel. Maar wat we vaak niet doorhebben, is dat zoenen voor veel meer dingen goed is. Je gezondheid bijvoorbeeld! Daarom: 7 x Waarom zoenen goed is voor je gezondheid. Komen ze:

1. Goede pijnbestrijder
Heb jij last van hoofdpijn of heb je rugklachten? Een bezoekje aan de dokter moet je niet overslaan, maar een zoen kan je zeker helpen. Het helpt je ontspannen en vermindert de klachten! Ook ontspant het je aderen, wat de bloedstroom bevorderd.

2. Minder stress
In je lippen en tong zitten veel zenuwen die gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Tijdens een zoen sturen deze informatie door naar de hersenen. Bij dit proces komen de stoffen endorfine en dopamine vrij. Waarom dat goed is? Ze zorgen voor een gevoel van geluk en genot. Daarnaast wees onderzoek van de Amerikaanse Universiteit  Lafayette uit dat koppels na een kwartier zoenen, minder van het stresshormoon cortisol in hun bloed hadden dan ervoor. Hoe langer de relatie, hoe groter het effect.

3. Verlaagd de bloeddruk
Een goede kus zorgt voor een regelmatigere hartslag, wat betekend dat de bloedvaten verwijden en het bloed op een goede manier richten de organen gestuurd kan worden.

4. Goede work-out
Jaja, tijdens het zoenen verbrandt je calorieën. Je gebruik 34 spieren en verliest 8 tot 16 calorieën per kus. Misschien niet genoeg om een bezoekje aan de sportschool voor af te zeggen, maar altijd mooi meegenomen.

5. Strakke huid
Wil jij een gladde huid behouden? Een kus kan je daarbij helpen! Het lift namelijk je nek en kaaklijn. Daarnaast heeft het ook een positief effect op je lippen zelf. De gelaatsspieren worden sterker door de bewegingen en blijven zo beter in vorm.

6. Goed voor het gebit
Tijdens het zoenen maak je extra speeksel aan. Dat zorgt ervoor dat een deel van de bacteriën in je mond wordt weggespoeld, wat tandbederf uiteindelijk tegen zal gaan.

7. Vermindert allergische reacties
Heb jij last van hooikoorts? Dan hebben we goed nieuws! Japans onderzoek wees uit dat de productie van de stof histamine na een half uurtje zoenen flink afneemt. Deze stof veroorzaakt niezen, loopneuzen en tranende. Ook zou zo’n zoensessie de allergische reactie op huisstofmijt verminderen.

Laatste nieuws

Zie ook