Koppel met obesitas samen enorm veel afgevallen

Weer een succesverhaal. We hebben aardig wat transformaties voorbij zien komen, maar Stuart en Fiona Martin hebben wel e...
Koppel met obesitas samen enorm veel afgevallen

Weer een succesverhaal. We hebben aardig wat transformaties voorbij zien komen, maar Stuart en Fiona Martin hebben wel een heel grote en bijzondere doorgemaakt.

Transformatie

Stuart woog net iets boven de 200 kilo en Fiona 114 kilo. Hun gewicht had grote gevolgen voor het stel. Zo hadden ze erg veel moeite met het vinden van restaurants als ze uit eten wilden gaan, omdat sommige stoelen hun gewicht niet aankonden. "We moesten van tevoren bellen om te vragen hoe sterk de stoelen waren." Het gebeurde dan ook wel eens dat het koppel hun eigen stoelen meenam naar een restaurant.

Het werd nog erger toen Stuart geweigerd werd bij de zorgverzekering. "We realiseerde hoe belangrijk het was om te veranderen," zegt Fiona. Ze gooiden het roer compleet om en besloten om geen take away eten meer te bestellen en alleen gezonde maaltijden te maken. Ook volgden ze een programma om af te vallen. Het is ze gelukt en hoe! Binnen 18 maanden is Stuart 70 kilo afgevallen en Fiona bijna 40 kilo, wauw. Fiona is ontzettend op haar man, "het zal heel moeilijk voor hem zijn geweest om tussen een groep van dertig vrouwen te moeten sporten." Ook Stuart is ontzettend trots op zichzelf en heel erg blij met de verandering: "eerst had ik al moeite met een wandeling van 200 meter nu heb ik laatst met veteranen 15 kilometer gelopen." Oh ja, nog één tip van Fiona. "Wanneer je dat laatste stukje chocolade in je mond propt. Moet je niet doen alsof je het nodig hebt, want dat heb je niet!"

Lees ook: Is dit de meest inspirerende lichaamstransformatie ooit?

Beeld: Portsmouth

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6bd03a456e3', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });