What?! Kauwgom helpt niet tegen een slechte adem

Hoe vervelend is het als je weet dat je uit je mond stinkt? Héél erg vervelend. De oplossing is al snel een pepermuntje...

Lees ook

Hoe vervelend is het als je weet dat je uit je mond stinkt? Héél erg vervelend. De oplossing is al snel een pepermuntje of kauwgom, maar volgens experts werkt dit helemaal niet tegen een slechte adem. Nooo…

De oplossingen

Dr. Uchenna Okoye noemt het een noodoplossing. Want het lijkt zo handig om gewoon een pepermuntje te nemen en weg is het probleem, maar zo werkt het toch niet. “Een pepermuntje of kauwgom maskeert voor eventjes de geur in geval van nood, maar ze pakken het probleem niet bij de bron aan,” zegt de dokter. Ook legt hij uit dat je van suiker meer bacteriën in je mond krijgt. In pepermunt zit ook suiker en hierdoor krijg je uiteindelijk dus juist een slechte adem. Wat helpt dan wel tegen de vieze geurtjes? Er zijn meerdere oplossingen, komen ze:

– Tandpasta
Het klinkt een beetje vreemd, maar stop in plaats van een pakje kauwgom een tube tandpasta in je tas. Je tandenborstel kun je thuislaten, want je vinger en de tandpasta zijn voldoende.

– Appels
Eet een appel. Het is niet alleen gezond, maar ze verwijderen ook tandplak en stimuleren de productie van speeksel.

– Zuur
Niet alleen appels stimuleren de speekselproductie, maar al het zure voedsel. Of een zuur snoepje, maar niet te veel, want dat is ook weer slecht voor je tanden.

– Kruiden
Kruiden zoals kaneel, kruidnagel, peterselie, venkel en dille zijn ook een oplossing, ze bevatten bestanddelen die de geurveroorzakende bacteriën doden.

– Dagelijkse routine 
De meest logische oplossing is minimaal één keer op een dag je tanden poetsen, flossen en genoeg water drinken.

Lees ook: Shocking: Zó slecht is het dragen van een paardenstaart 

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

Zie ook