Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Recept: De zelfgemaakte Granola van Julia Graveland

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Recept: De zelfgemaakte Granola van Julia Graveland

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: het gezonde ontbijtje van musicalster Julia Graveland

Ingrediënten

- 160 gram havermout - 40 gram gehakte noten (ongezouten en ongebrand) en zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten) - 2 eetlepels maple siroop - 2 theelepels kokosolie - ½ theelepel vanille extract - 1 snufje zout - magere yoghurt - 2 handen rozijnen - jam - blauwe bessen - walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng alle ingrediënten in één kom, behalve de kokosolie, siroop en de rozijnen. Mix de ingrediënten door elkaar. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en voeg de siroop toe. Roer het geheel goed door. Meng dan de kokosolie en siroop door de droge ingrediënten in een kom en zorg dat alles goed door elkaar gehusseld is. Verdeel de granola over de bakplaat en bak het in 10 minuten op 150 graden. Laat de granola wel 10 minuutjes afkoelen. Voeg daarna de afgekoelde granola toe aan je magere yoghurt. Voeg naar eigen smaak de rozijnen, jam, blauwe bessen en gehakte walnoten toe. En klaar is je gezonde ontbijtje!

Zie ook: De groene sommatie van Daisy Oppelaar