Wat Cola met je lichaam doet

Voor alle Cola-drinkers onder ons: Kijk maar even de andere kant op. Want vandaag gaan we je eens háárfijn uitleggen wat...

Lees ook

Voor alle Cola-drinkers onder ons: Kijk maar even de andere kant op. Want vandaag gaan we je eens háárfijn uitleggen wat het rood-bruin-zwarte suikerhoudende drankje met je doet. Welkom bij Grazia’s Cola Cursus!

Open ‘happiness’

Gezondheidsschrijfster Wade Meredith nam de moeite om het effect van colagebruik eens onder de loep te nemen en we kunnen alvast een tipje van de sluier lichten: it ain’t good! Een normaal blikje cola bevat zó veel suiker dat je lichaam als het ware moet overgeven. Maar, ‘dankzij’ het fosforzuur kan je lichaam het alsnog binnen houden.

40 Minuten na het drinken van je blikje cola zit je bloedsuikerspiegel aan het top van zijn kunnen, zijn je pupillen ernstig verwijd en is je bloedsuikerspiegel ook lekker omhoog gegaan. Lekker knallen met z’n allen dus!

Vervolgens gaat je lichaam meer dopamine aanmaken, een stofje dat werkt als neutrotransmitter. Een neutrotransmitter zorgt voor het pleziergedeelte in je hersenen. De fun-factor van je denkwortels, zeg maar. Voor ons lichaam heeft dopamine hetzelfde effect als heroïne, dus ga maar even na…

Wanneer er een uur voorbij is, moet je hoogstwaarschijnlijk naar de wc en begint je lichaam aan de sugar crush. Dit houdt in dat je slaperig en prikkelbaar wordt. Je hebt nu inmiddels al het water dat je lichaam nog heeft, weggeplast. Dat is een beetje jammer, want dit vocht heeft je lichaam nodig ter hydratatie en voor het versterken van je botten en tanden.

Kortom, Coca Cola is bad, bad, bad! In onderstaande infographic is het hele proces stap voor stap uitgelegd. Voor iedereen die dus van zijn lichaam, hart en ziel houdt: onthoud dit artikel goed wanneer je een slok van die cola wil nemen!

Bron: Telegraph, Beeld: Sanoma Beeldbank, Infograpgic: Niraj Naik

Laatste nieuws

Zie ook