Exclusief! Grazia in gesprek met Vicky Pattison

Ze heeft een uitgesproken persoonlijkheid, een grote mond, maar een klein hartje en ze is naar eigen zeggen altijd stren...

Lees ook

Ze heeft een uitgesproken persoonlijkheid, een grote mond, maar een klein hartje en ze is naar eigen zeggen altijd streng, doch rechtvaardig; Vicky Pattison. De 27-jarige werd een aantal jaar geleden in één klap razend populair dankzij haar deelname aan de hitserie Geordie Shore, de opvolger van de Amerikaanse Jersey Shore. Ze heeft de show inmiddels vaarwel gezegd en werkt hard aan haar eigen carrière. Grazia had een onderonsje met Vicky en vroeg de alleskunner daarom ook het hemd van het lijf!

Kom maar op

Vicky valt meteen met de deur in huis. “Kom maar op, ik ben er klaar voor. Laten we het hebben over Ex on the beach!”

Haha, néé daar komen we zometeen op. Ik wilde het juist eerst hebben over jouw nieuwe sieradenlijn, The Spirit Collection, in samenwerking met Chained and Able. Wat inspireerde je om deze collectie op te zetten?
“Ah, thank you. Jullie hebben je huiswerk goed gedaan! De Spirit Collection is mijn samenwerking met sieradenlijn Chained and Able uit Newcastle. Het is een capsulecollectie voor vrouwen bestaande uit armbanden en kettingen die heel delicaat zijn. Het is prachtig, al zeg ik het zelf en echt perfect voor de zomer. Ik ben gewoon iets nieuws aan het proberen.”

Ja, want je doet al aardig veel. Je hebt een boek uitgebracht, een kledinglijn opgezet, we zien je voorbijkomen op MTV als Judge Geordie…
“Ik hou mezelf graag bezig, want je weet wat ze zeggen: ‘ledigheid is des duivels oorkussen’. Ik hou er ook gewoon van om hard te werken en telkens nieuwe, creatievere dingen te proberen. Dat is altijd zo geweest.

En ik denk ook dat mijn vertrek uit Geordie Shore een goede zet is geweest. Want weet je, realitytelevisie is heus niet voor altijd, maar het biedt je wel heel veel leuke kansen en nieuwe uitdagingen. Dus ik pak wat ik pakken kan. Ik hoop uiteindelijk gewoon dat ik heel lang plezier zal hebben van één van mijn projecten.”

Je zou, naar verluidt, ook nog aan je cv mogen toevoegen dat je de personal trainer van niemand minder dan Kim Kardashian wordt.
“Haha, dat was mijn 1 aprilgrap dit jaar! Was het maar waar, verrassend genoeg geloofden veel mensen het ook nog. Ik kreeg continu berichtjes van mensen die mij feliciteerden met mijn nieuwe job. Ik zou het wel echt heel leuk vinden, want ik hou van de Kardashians. Kim in het bijzonder.”

Om nog even terug te komen op Geordie Shore. Heb je spijt van je deelname aan de serie? De populariteit van de show is ongekend, maar het heeft ook een bepaald imago dat niet per se positief is.
“Dat klopt. Toen ik aan Geordie Shore begon, was ik 22 jaar oud. Ik was net afgestudeerd en ik was een echte party girl. Ik had een hele losbandige levensstijl, maar voor ‘ons’ was dat niet gek. Het was de norm. De eerste paar jaar vond ik het dan ook geweldig en ik hield ervan, maar toen ik ouder werd, kon ik de anderen niet bijhouden. Ik had die behoefte niet meer om elke avond uit te gaan en stomdronken te worden. Ik wilde juist carrière maken en ik had grootse plannen. Vandaar dat ik ervoor koos om te stoppen, dat was geen makkelijke keuze. Ik hou heel veel van de cast en ik ben MTV ook dankbaar voor alles, maar voor mij was het op dat moment wel de beste keuze.”

“Sinds Geordie Shore heb ik veel nieuwe kansen gehad en met veel mensen samen mogen werken. Dat was ook niet altijd even makkelijk, omdat veel mensen snel een oordeel hebben over mij. Voor hen ben ik nog steeds gewoon ‘Vicky uit Geordie Shore’ en zij gaan ervan uit dat ik niets meer doe dan drinken en schelden. Maar ik heb meerdere kanten dus ik blijf er alles aan doen om het beeld dat mensen van mij hebben bij te stellen.”

Hoe zit het met jou en de Geordie Shore meiden? Nog niet zo lang geleden haalde je publiekelijk naar ze uit.
“Ik hou zielsveel van Charlotte en Holly, we zijn al jaren vriendinnen en deelden lief en leed. Ik heb daarom geen slecht woord over hen te zeggen. Toen ik vertrok uit de Shore zijn er veel dingen gezegd en ook veel dingen uit context gehaald. Toentertijd waren we ook niet echt on speaking terms, maar het gaat nu hartstikke goed. Ik wens ze het allerbeste en ik zal er altijd voor ze zijn. Wat Marnie betreft; ik spreek haar eigenlijk nooit. Ik probeerde een band met haar op te bouwen, maar ik begreep haar en haar gedrag niet. Zij mocht mij ook niet. Maar goed, je kunt niet met iedereen bevriend zijn.”

Geldt dat ook voor Ricci of hebben jullie de strijdbijl sinds de opnames van Ex on the beach begraven?
“Eerlijk gezegd is er niets veranderd sinds Ex on the beach. We haten elkaar jammer genoeg en als ik hem op straat zou zien, zou ik ook niet met hem praten. We hadden gewoon nooit aan een relatie moeten beginnen en al helemaal niet aan een verloving. Ik wens hem, soort van, het beste toe.”

Wat kunnen we in de toekomst nog van jou verwachten?
“Ik ben net klaar met de opnames van Ex on the beach seizoen 3. Je ziet veel van de oude Vicky terug. Veel drank, veel gekke momenten, maar ik zal ook veel advies geven. Ik ben een beetje een shoulder to cry on dit seizoen. En, ik heb deze keer ook mijn oog op iemand laten vallen. Dus het belooft wat.”

Als afsluiter heeft de realityster nog een speciale boodschap voor alle Grazia-lezeressen. Kijk mee!


Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook