5 Foutjes die je maakt tijdens het epileren

Je wenkbrauwen bijwerken is een ware kunst. Het is dan ook niet gek dat er professionals voor zijn. Weet je niet goed wa...
5 Foutjes die je maakt tijdens het epileren

Je wenkbrauwen bijwerken is een ware kunst. Het is dan ook niet gek dat er professionals voor zijn. Weet je niet goed wat je aan het doen bent? Ga dan vooral naar een specialist. En als je het toch liever zelf doet, zorg dan dat je deze vijf fouten niet maakt.

1. Epileren voordat je gaat douchenAls je er van houdt om een lange en hete douche te nemen, moet je niet je wenkbrauwen gaan bijwerken voordat je onder de douche stapt. Het hete water maakt je haarzakjes wat losser, dus na het douchen doet het epileren ook minder pijn. Ook verlies je wat wenkbrauwhaartjes tijdens het douchen, dus dan is je meesterwerk weer helemaal verpest.

2. Een oude pincet gebruikenHet is belangrijk om een scherpe pincet te gebruiken, want anders beschadig je alleen maar je huid. Je kunt testen of je pincet nog scherp genoeg is door het pincet in te knijpen; als de puntjes elkaar precies raken, dan is hij nog goed. Als ze niet meer goed bij elkaar komen, is het tijd voor een nieuwe. Schuine pincetten zijn trouwens het meest prettig.

3. Over-epilerenWe snappen dat je geen unibrow wilt, maar er hoeft geen enorme kloof tussen je wenkbrauwen te zitten. Er is een goed trucje om te kijken hoeveel je moet epileren. Houd een potlood langs je neusvleugel omhoog. Vanaf het punt waar het potlood dan op je wenkbrauw ligt, vanaf daar moeten je wenkbrauwen beginnen.

4. Te vaak epilerenJe moet je wenkbrauwen niet behandelen zoals je oksels. Dus ga niet iedere dag als een gek tekeer. Één keer in de drie weken je wenkbrauwen bijhouden is prima. Hoe langer je wacht, hoe makkelijker de haren te epileren zijn.

5. Niet tegen de haarrichting in epilerenAls je tegen je haartjes in epileert, kunnen je haartjes afbreken. En dat wil je niet, want dan lijkt het net alsof het haartje een mee-eter is.

Psstt... Benieuwd naar 's werelds grootste wenkbrauw-fails? Klik HIER.

Zie ook: Het gevaar achter je wenkbrauwen epileren

Bron: Bustle, Beeld: Sanoma

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f33ebd968f12', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });