Halina Reijn is dol op botox

Halina Reijn gebruikt botox. En niet uit onzekerheid over haar uiterlijk, maar omdat ze het 'gewoon heel leuk' vindt. Da...

Lees ook

Halina Reijn gebruikt botox. En niet uit onzekerheid over haar uiterlijk, maar omdat ze het ‘gewoon heel leuk’ vindt. Dat zegt de 39-jarige actrice in de Volkskrant.

Carrière

Halina begon mede met botox omdat het haar werd aangeraden. “In de filmwereld is het mij wel eens door een regisseur aangeraden. Niet letterlijk, maar er werd gezegd: ‘Je speelt erg goed, alleen heb je een beetje een hard gezicht ten opzichte van anderen.’ Ze vonden dat jammer en zouden mijn talent het liefst op iemand met een Romy Schneider-achtig hoofd willen plakken.”

Botox

Halina had niet het idee dat haar carrière daaronder leed. Toch vond ze het wel lastig dat haar hoofd haar beperkte. “Uiteindelijk deed ik het niet om die regisseur te pleasen, hoor. Daarvoor ben ik te liefdevol opgevoed. Als je uit een diepgewortelde onzekerheid een gat hebt op te vullen en dat denkt te compenseren met dikke borsten of allerlei ingrepen, is dat anders.”

Voor de actrice was dat dus niet de reden om voor botox te kiezen. Ze doet het puur voor zichzelf, benadrukt ze. “Ik vind het gewoon heel leuk, ik kan ervan genieten. Net zoals dat ik er ontzettend van kan genieten om veel make-up te kopen, of een Rolex, of een overdreven dure jurk. Daar schaam ik me ook voor, want ik snap hoe belachelijk dat is – en toch word ik er gelukkig van.”

Taboe

Waar veel andere bekende Nederlanders hun cosmetische ingrepen proberen te verbergen, is Halina er juist open over. Zij ergert zich aan ‘alle vrouwen die liegen’. “Ik heb eerlijk gezegd moeite met BN’ers die het op een heel ander onderwerp gooien, terwijl ik denk: Jesus, lord, geef het nou gewoon toe. Wat is er nou erg aan? Er is nog altijd een taboe en schaamte.”

Lees ook: Backstage bij Halina Reijn

Beeld: Hollandse-Hoogte Bron: BuzzE

Laatste nieuws

Zie ook